Brynäs IF

723723 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #620763

Sv: Boork städar???!!
Det bär bara att inse att Brynäs trupp inte håller för en topplats i ES. Med tanke på hur de senaste säsongerna har sett ut tycker jag att slutspel är en realistisk målsättning, och där är vi ju faktiskt just nu.
Visst ska man vinna ”rätt” matcher, men det tycker jag vi i stort har gjort så här långt. Två segrar mot Mora, segrar hemma mot Timrå, Leksand, Modo, fyra av sex poäng mot SSK, med mera.
Det gäller för oss supportrar att se långsiktigt i ett perspektiv från ett lag i kvalserien till ett lag på övre halvan. Det är en procedur på kanske 3-4 år. Det innebär tillfälliga toppar (årets inledning), men det innebär också tillfälliga dippar (läget just nu). Men som sagt det är viktigt att man följer utvecklingskurvan under en längre tid och har tålamod, då kanske en plats 7-9 är fullt realistisk just nu.

Angående Boorken. Visst har inga målfester direkt, men samtidigt har vi en stadig defensiv och har varit med till slutet i nästan varenda match hittills, och framför allt inga ras.
Det finns ett gammalt ordspråk från Brynäs från 60-talet: ”När backen spelar back så vinner vi”.
Man kan ju inte begära att vi ska gå från kvallag till målfabrik på några månader. Så bra är inte vi och så dåliga är inte andra lag. Men resultaten totalt sett är bättre än på många år. Det är i den ändan vi måste börja.
Boorken har mitt förtroende i det långsiktiga arbetet. Om han anser att vissa ”stjärnor” har fel inställning och hellre släpper fram två spelare med kanske sämre talang men högre arbetskapacitet, då tycker jag ha gör rätt i det långa perspektivet.
Boorken har mitt stöd.
 
Kommentera