Brynäs IF

724003 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #626613

Sv: MOT KVALSERIEN.......
Huge: Jag tror inte att det är resandet som är det största problemet just för Brynäs just nu. Tyvärr. Och jag tror att vi fick ganska klockrent stryk i Cyclops Arena igår. Tyvärr. Och jag tror att vi kommer at få problem mot Timrå hemma. Tyvärr.

Boork är den bästa värvning vi gjort på flera år, sade Sjödin häromdagen. Boork har gått in och röjt i en massa gamla strukturer i Brynäs IF, och det var precis därför man valde honom som tränare. Boork accepterar inte primadonnor och spelare som lever på gamla meriter. Det har han aldrig gjort, och det visste ledningen för Brynäs. Hade man velat köra på som tidigare fanns det en uppsjö andra tränare att knyta till föreningen. Men man valde Boork, eftersom man visste att han skulle identifiera problemen och ta tag i dem. Släpper man ut ett tryffelsvin i en skog finner den tryffeln ganska omgående. Inga likheter i övrigt.

So far, so good. Boork lyfter ut högavlönad och lågproducerande Viitakoski, bra eftersom det skapar ekonomiskt utrymme för ny värvning. Boork sparkar (sannolikt av helt olika skäl) därefter Wahlberg och Miettinen. Gellerstedt in, Gellerstedt ut, Hermansson in (men ingen av dem sägs vara ersättare för de tre sparkade spelarna. På sikt var dessa högst sannolikt kloka beslut.

No kommer vi till den trickiga biten. Truppen har tunnats ut och försvagats. Nyckelspelare som Dackell och Lind drar tunga lass och lär inte hålla återstoden av säsongen om inget radikalt sker. Det tunna och försvagade Brynäs hamnar i ett präktigt losing streak, som bryter ner självförtroende och spelglädje. För att Boorks strategi ska bli framgångsrik och inte knäcka laget krävs att man kompenserar truppen för de spelare som lyfts ut. Detta är tämligen elementärt, och Boork och Sundlöv måste rimligen haft en strategi bortom Viitakoski, Wahlberg och Miettinen innan man sparkar dem. Dax nu att visa hockeyvärlden hur den strategin ser ut.

Ordförande Hedin skriver en intressant sak i sin krönika. Han understryker att det finns ett stort behov av ett långsiktigt förändringarbete inom klubben. "Samtidigt måste vi överleva på kort sikt!". Det är den här avvägningen mellan det långsiktigt rätta och det kortsiktigt nödvändiga som vi har problem med just nu. Brynäs kan inte förnya sig ner i AS; förnyelsen måste ske med så små kortsiktiga förluster som möjligt.

Boork har varit med i den här cirkusen i många år. Han inser att om han inte lyckas räta upp skutan nu så är han utan jobb till jul. Boork må vara hur rätt för Brynäs på sikt som helst, men han måste klara de kortsiktiga målen också. Ingen tränare är bättre än sitt senaste matchresultat.

Alltså: Hur ser strategin ut för att stärka laget efter Viitakoski, Wahlberg och Mietinen, herrar Boork och Sundlöv? Nog hade ni väl funderat ut en sån strategi innan ni sparakde de tre?
Kommentera