Brynäs IF

723945 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #633791

Sv: Brynäs-Södertälje.
GävleLasse: Igen--att sparka Viitakoski var riktigt eftersom han var pinsamt underpresterande. Att sparka Miettinen var rätt (trots att de allra flesta här gillar honom på många sätt) eftersom han satte sig själv över laget och underpresterade långa perioder. Att sparka Wahlberg var rätt eftersom han glassade runt för mycket på ett rör och inte gjorde skitjobbet. Tyckte jag då och tycker jag fortfarande. Men en sådan utrensning kan bara försvaras om man förstärker truppen på motsvarande nivå. Det är det Willy Lundström efterlyser och jag är helt enig med honom om det. Utrensningen och dess effekter för resten av säsongen kan alltså inte utvärderas förrän vi ser vad som kommer till laget under transferperioden.

Jag tänker alltså ge Boork och mormor "the benefit of a doubt" tills fönstret stänger. Då, först då, kan vi se hur man tänkt sig utvecklingen. Om svaret blir att marknaden är "död" så kanske man skulle tänkt sig för innan man sparkade t ex Miettinen som jag uppfattar som den (relativt sett) minst problematiske av de tre som fick sparken.

Annars ska Du ha heder för att Du är ärlig om Din första bedömning av Boork och Din nuvarande bedömning. En känd ekonom som en gång anklagades för att ha bytt åsikt i en fråga svarade" When the facts change, I change my views. What do you do, sir?" Alltså--värderingen av Boork får vänta till vi ser vad som kommer. Sen må han bli hur kallsvettig som helst, för att citera hans inlägg i GD nyligen. Det är verkligen bra att någon rör om i Brynäs, men det får bara inte ske på bekostnad av elitseriekontraktet.
Kommentera