Brynäs IF

723945 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #654544

Sv: Läkerol Arena
65selander: Man måste ändå tillstå att arenabygge ÄR ett verktyg som skall förenkla Brynäs ambitioner att bli en toppklubb. Dessvärre så görs detta lite försent så Brynäs har halkat efter en smula i utvecklingen.

Det skall bli intressant och sen hur lönerna kommer att påverkas när de så omtalade tv-pengarna delas ut till nästa säsong. Det finns en viss risk att det kapital som Brynäs komer att få in de närmaste åren genom den nya arenan kommer att ätas upp av en konstant stigande lönespiral. Effekten av TV pengarna k a n gvetvis möjliggöra att man slipper en viss spelarflykt till de europeeiska ligorna, till och med att elitserien förstärks genom att spelare väljer att komma hem istället för att spela i europa.

Hur som helst så kommer mycket att avgöras genom scoutingverksamheten och där känns det som att Brynäs ligger lite efter topplagen. Ett bra tecken på att saker och ting kommer att bli bättre är att Brynäs har slutat att hela tiden titta bakåt på sin ärorika historia och istället våga satsa och titta framåt. Men det är en lång process så man får ha tålamod.

Tålamod? - Vi har ju väntat på en vändning i flera år nu men det har blivit lindansande istället för framsteg. Detta är kärnproblemet i mycket av Brynäs huvudbry just nu. Hur man skall klara sig undan ännu en säsong som avslutas i ett antiklimax med tillhörande kvalserie är fortfarande svår. Vissa gnäller och skäller, andra griper efter halmstrån. Det får visa sig vad som är bäst.
Kommentera