Brynäs IF

725424 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #70112

Sv: Tack Tom Bissett!
Jag liksom många andra är här skulle gärna ha sett Tom kvar i laget ett eller två år till, för nog har han mer att ge allt. Men det är samtidigt som någon skrev tidigare; undrar om inte diskussionerna gick så här i Leksand för ett par år sedan.
Brynäs problem är att man har haft sina starkaste kort bland de äldre spelarna. Så jag kan inte riktigt tycka att det är fel att man nu släpper Bissett. Och det kom ju knappast som en överraskning.
Strukturen i Brynäs lagbygge är just nu sånt att man å ena sidan vill ha "gamlingarna" kvar, helt enkelt därför att de är bra år efter år efter år... Samtidigt vill man ha in nytt blod. Det går inte ihop och då måste jag motvilligt erkänna att någon måste offras.
Men för att jag ska acceptera att Bissett offras vill jag se följande:

En förstamålvakt av klass
Minst en riktigt bra back - Kan t o m tänka mig att offra Olsson också men då krävs det två högklassiga backar.
En målskytt modell Bissett som skjuter direkt på allt och alltid prickar ribba in. :)
Jag vill ha in en eller ett par framtidsspelare i laget, dvs spelare som kan vara bra nästnästa säsong, fast de får ju gärna överraska. :)
Och varför inte ta in Karjalainen? Det blir ju säkert bara en säsong ändå och han är ett säkert kort. Och förmodligen billig.
Framför allt vill jag se en bredare trupp som kan spela på fyra kedjor och samtidigt ha någon talang utanför laget som kan kliva in vid behov.
Tänker man däremot snåla och gå runt på en lika tunn trupp som de senaste åren, då har man offrat Bissett i onödan.
Kommentera