Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #824400

Sv: Bör Brynäs förstärka laget med en defensiv back? Motivera!
arnio: Hur tror du rekryteringen går till när det gäller Juniorhockey på elitnivå? Tror du att Brynäs satsar milonbelopp på att ge ungdomar ett alternativ till att ränna på stan? När det gäller J20 verksamheten så är det EN grundtanke, att få fram talanger till brynäs EGNA verksamhet.

Nu skriver jag för tredje gången på jävligt kort tid om frågan jag ställer mig frågan om det är värt att ha en verksamhet i A-juniorer utan om man skall göra som t ex Färjestad. Att satsa på B-juniorer på ett mer omfattande sätt och slussa ut de spelare man tycker är intressanta till Div 1 klubbar för vidare utveckling. Man skippar alltså ett steg på juniornivå.

Avkastningen på juniorerna är för liten för att det skall gagna Brynäs helt enkelt. Skall vi motivera en dyr verksamhet med att vi fått fram Bäckis?
Hur mycket har Bäckis kostat, vad får vi för honom.Hur mycket har Brynäs fått tillbaka av Bäckis under de snart två säsongerna han spelat?

I underhållningsvärde, massor. I marknadsföringssyfte en hel del...Men rent krasst så är det en förlustaffär när man inte får fram mer än en "Bäckis" för varje femtonårsperiod.

Sätt dig ner och gör en lista på alla spelare som Brynäs tagit upp från J20 under de senaste tre-fyra åren och jämför den med en lista på hur många spelare som varit med och spelat med J20 laget. Det är en försvinnande liten del av spelarna som blir nåt.

"Idrotten är så mycket mer än elitdelen och jag tror att ungdomshockeyn betyder oerhört mycket för ungdomarna i Gävle och förhoppningsvis så får de som lirar hockey nåt annat att göra på kvällarna och ränna runt berusade på stan."

Hur många klubbar finns det i Gävle som bedriver ungdomsverksamhet? Vart tror du pengarna från T ex 50/50 lotterna tar vägen? Köper kansliet räkmackor för pengarna? Nej, de går direkt till mindre klubbar i Gävle just med ambitionen att stötta dem i deras arbete med att ge ungdomar ett alternativ till en meningsfull fritid.

I övrigt så har Brynäs även andra verksamheter för yngre ungdomar, hockeyskolor , knatteverksamhet osv...Dessa ska givetvis vara kvar.

Diskussionen gäller J20 verksamheten, inget annat.
Kommentera