Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #824542

Sv: Bör Brynäs förstärka laget med en defensiv back? Motivera!
GävleLasse:

"Vad gäller Gynge så spelade han med J20 i början på säsongen men ledningen ansåg att han skulle utvecklas bättre i Nybro...Kanske är det ett experiment, en del av en utvärdeing av den egna A-jun verksamheten..."

Det var väl snarare så att Gynge var på tok för bra, men inte fick plats i A-laget. Han var inte ensam om detta - Linus Morin var/är väl i exakt samma situation?

Nu tar Brynäs tillbaka Morin innan transferfönstret stänger, men det beror väl på att mängden backar i truppen är liten, vilket man inte kan påstå om mängden forwards.

Personligen tror jag att det är mycket utvecklande för spelarna att spela i Hockeyallsvenskan, speciellt när de får spela mycket som duon ovan har fått i Nybro. Hade gärna sett att Brynäs lånade ut fler killar; kanske rentav alla sistaårsjuniorer som har potential att "bli något."

Det ska bli intressant att se hur Brynäs gör nästa säsong med de spelarna so har varit mycket bra i årets J20-serie (även om den inte är över ännu), men som förmodligen inte är redo för elitseriespel. Tänker främst på Götz, Ellebo, Sunna och Belin (möjligt att jag har glömt någon).

Angående Gynges skridskoåkning så kan man ju inte påstå att han åker ifrån Marian Gaborik, men han är inte så seg som du försöker göra gällande. Dessutom - om så vore fallet - så finns det massa spelare som har klarat sig ändå genom åren. Speciellt i powerplay kan man vara en enorm tillgång och jag tycker det är uppenbart att Gynge är något utöver det vanliga.

Sedan att du skriver att Gynge inte passar in i Boorkens Brynäs kan man visserligen förstå då han oftast vill ha skridskostarka spelare, men samtidigt har de ju faktiskt värvat killen och man värvar väl ingen som man inte tror på.
Kommentera