Brynäs IF

723332 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #839335

Sv: MORA IK - BRYNÄS IF 22/2
GävleLasse: Visst är det ofta som inställningen är orsaken till som det ser ut, onödiga utvisningar. Det kan dock även ha andra orsaker, ex att man vill lite för mkt men huvudet hänger inte riktigt med. Det var det jag menade när jag talade om hur det såg ut FÖRUTOM dom första 10 bedrövliga (hörde du munkas?) minuterna. Under resten av matchen tycker jag ändå att själva inställningen var Ok, men att kunnandet brast.
Och dom onödiga utvisningarna borde ju isf ha kommit under de första 10 då inställningen verkligen var usel, men då drog vi ju bara på oss en ynka tvåa på Sunken.

Tycker du att axiomet "motivation slår klass" inte stämmer öht och att det är ett överskattat begrepp?
Eftersom hockey är en extrem inställningssport där motivationen är mkt viktig så fattar jag inte hur du så kategoriskt kan bortse från begreppet.
Jag har bara påpekat att det kan vara en av förklaringarna till att man ibland förlorar och igår var detta säkert också en av förklaringarna.
Och eftersom du efterlyser mer inställning och motivation och inställning går hand i hand sas, så förstår jag än mindre hur du resonerar.
Den dåliga inställningen i början av matchen fällde oss och då kan man väl också säga att deras motivation kanske vann över vår egen.
Vanlig enkel logik.

Ja, du kanske har ngt patentförslag som inte övriga tränare har, på hur man ska ta sig ur såna här "svackor". Be my guest och fram med lösningen...
Jag sätter citationstecken runt ordet pga att det trots allt inte är frågan om att vi totalt tappat formen och förlorar varje match med stora siffror och spelet i övrigt är katastrofalt över hela linjen.
Boork är väl knappast känd för att vara inaktiv i båset och låta allt rulla på när det går trögt. Han brukar ju vaska om i femmorna rätt snabbt när han ser att inget händer. Om du nu tycker att han igår inte var tillräckligt aktiv så får du väl fråga honom om varför. Du kommer säkert att få ett fullt acceptabel svar som är baserat på de förutsättningar som rådde vid tillfället.
En erfaren tränare kan ju faktiskt se spelarnas agerande lite annorlund och bedöma vad som lämpar sig bäst vad gäller åtgärder, än en trots allt lekman på läktaren eller framför teven.
Det är bland annat därför som jag aktar mig noga för att kritiser och kategoriskt såga både tränare och för den delen även spelare, när dessa gjort ngt som i en lekmans ögon är att betrakta som konstigt eller tom rent felaktigt.
Kommentera