Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #843476

Sv: Ny säsong- nya pengar....samma gamla mormor
Huge: "Rätt så fascinerande att så många som kallar sig själva för supportrar, hela tiden raljerar över sitt eget lag, enskilda spelare, tränare, ledare, arena osv osv.
Undrar varför man öht håller på Brynäs?"

Detta svar var väl riktat till mig antar jag.

Varför jag håller på BIF.... Tja, för mig har det egentligen aldrig funnits något alternativ. Flyttade till Gävle från Sundsvall när jag var tre år gammal, mina föräldrar höll på TIK, brorsan på AIK men för mig var BIF det självklara alternativet. Kan inte säga att jag föddes som brynäsare eftersom man som bäbis inte har en aning om vad ishockey är. Däremot kan jag säga att så fort jag fick en minsta uppfattning om det så var valet självklart (trots motståndet från mina familjemedlemmar).
Kommer fortfarande ihåg min första Brynäsmatch i Gavlerinken, det måste varit i början/mitten av 80-talet ngn gång. En träningsmatch mot ett ryskt lag under sommaruppehållet , eftersom ingen av min familj var brynäsare fick jag chansen att följa med min kompis Chrille och hans styvpappa. Det var en upplevelse jag aldrig kommer glömma, trots att det bara var ett par hundra på läktarna....

Under åren har min kärlek till BIF växt, under en tid t.om till en onormal besatthet- jag hade en Brynäshemsida (www.bif.nu/brynasaren) och satt med i en kommité under styrelsen i BIF (en slags supporterkommitté), tillsatt av BIF:s ordförande. Nu för tiden ägnar jag inte en bråkdel så mycket av min oro till BIF´s bekymmer men jag har aldrig ändrat min ståndpunkt. Den enda anledningen till att jag blev valt till den supporterkommittén var att jag i ett brev till BIF påpekade en del brister och förslag till förbättringar.
BIF:s styrelse tyckte det var kloka åsikter och invalde mig, föga visste dom att jag var endast 15 år gammal, så där satt jag. En tonåring tillsammans med ett gäng 40+ åringar som skulle utgöra BIF:s supporterkommitté och deras röst utåt.

Sådan är min kärlek till föreningen. Jag älskar den så mycket att jag hatar dubbelt så mycket om jag ser något som blir misskött. När någon i position missköter sin uppgift och misshandlar föreningen tar jag det personligt. Det är t.ex därför jag spydde galla över ledningen när dom nobbade Gällstedt och han gick till LIF. Eller varför dom inte utnyttjar två av världens bästa agenter som finns på hemmaplan för att värva spelare. Eller när Korken fortfarande är nöjd efter 12 raka matcher med mongospel....
Skillnaden mellan dig och mig är att jag kan hata eller tycka illa om spelare, ledare, tränare, styrelse etc.... Men jag kommer alltid älska Brynäs IF, det är just därför jag hatar de förstnämnda om de trampar på den förening jag älskar så mycket.


Du däremot älskar allting som har med Brynäs IF att göra, dess spelare, dess ledare, dess styrelse och dess massör. Allting de säger älskar du och du väljer att bortse det faktum vad de presterar....
Kommentera