Brynäs IF

725393 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #86425

Sv: Truppen komplett....
Huqin m.fl:
Lite väl pessimistiska tongångar kring Brynäs värvningar och lagbygget inför nästa säsong. För att nå riktigt långt handlar det som bekant inte bara om att ersätta förluster med likvärdiga spelare. Vad Brynäs lag presterar under nästa säsong bygger på mängder av andra faktorer. Det viktiga just nu tycker jag är det faktum att Brynäs ser ut att ha värvat klokt, kunnat behålla vissa nyckelspelare, skaffat en ny meriterad tränare och redan på ett tidigt stadium gått ut med att träningen ska läggas om etc. Detta vittnar om en sund inställning. Ledningen har analyserat läget, tagit konsekvenserna och gjort ett par schackdrag som mycket väl kan vända lagets nedåtgående trend. Om det sedan räcker till en riktigt framskjuten placering nästa vår är ju en helt annan sak.

POSITIVA FAKTORER INFÖR NÄSTA SÄSONG:

1) Skadeläget:
Laget var extremt skadedrabbat men lyckades trots detta ta en slutspelsplats. Att något liknande ska hända även nästa säsong förefaller helt osannolikt. Nu är det ett annat lags tur att drabbas kan man tycka. Ett skadefritt Brynäs hade utan tvekan nått semifinalspel. Nu läggs träningen om. Ledningen är helt på det klara med att ett bättre skadeförebyggande arbete måste till. Enbart genom att vara skadefria nästa säsong kommer laget att lyfta sig flera klasser.

2) Genombrott:
Brynäs har en hel hög spelare med unika talanger som bara väntar på att få knoppas. När Rudslätt och Bissett lämnat laget kan man förvänta sig att andra spelare som redan finns i laget fyller luckorna, tar på sig ett större ansvar, drar nytta av mer istid etc. Tänkbara namn för detta är t.ex. Mårtensson, Danielsson, Bergkvist och Soling. Men även en flygande ungdomskedja med Östlund och Jobs i spetsen skulle också mycket väl kunna slå igenom.

3) Ny tränare:
Nokelainen är den kanske viktigaste förändringen. Han borde ha kommit till laget redan för ett år sedan, även om Melin inte hade något lätt uppgift förra säsongen. Nu blir det äntligen utrymme för nytänkande. Nokelainen är meriterad och rutinerad. Han vet vad som behövs för att öka effektiviteten i Brynäs. Jag är övertygad om att Nokelainen kommer att lyfta Brynäs flera klasser. Och det ska bli extra intressant att se vilken påverkan han har på sina landsmän i Brynäsdressen.

4) Centrar:
Förra säsongen gick Brynäs på knäna. Till hösten mönstrar vi Larsson, Kyrö, Miettinen, Wågström...

5) Målvaktsfrågan:
Oerhört viktig punkt där Brynäs värvat klokt. Ram kommer att göra succé i Elitserien. Jag tror mycket väl att han har kapacitet att bli nästa säsongs motsvaighet till Gerber. Hans tuffaste motståndare kommer att bli Asplund. Brynäs har därmed tillgång till två bra målvakter för första gången på mycket länge.

6) Poängmaskiner:
Anger, Miettinen, Mårtensson, Bergkvist och förmodligen även Östlund har alla förutsättningar att slåss med Molin och Soling i den interna poängtoppen. Förlusterna av Rudslätt och Bissett har kompenserats, i synnerhet om man bekatar att Bissett passerat klimax för flera säsonger sedan.
Kommentera