Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #880626

Sv: Sjödin ser ut att fortsätta 1 år till :-)
JimmyH: Ja, du är iaf den förste som fattat vad jag försöker säga.
Att det handlar om saker som utomstående inte har en aning om, men att man ändå drar den tvärsäkra slutsatsen att det är enbart Brynäs som handlat fel eller på ngt annat sätt varit orsaken.
Jag tror dessutom att du är inne på själva kärnfrågan: löftet till Sjödda om en tjänst efter karriären. Men problemet är ju att vi inte vet hur det löftet är skrivet i kontraktet eller om det ens handlat om ett löfte som specifikt gäller just jobbet som Sportchef?
Det kan ju handla om ett svävande och inte speciellt konkretiserat löfte till Sjödda, som gavs INNAN Sundlöv blev ordinarie SC och dessutom innan den nya organisationen trädde i kraft.
Med detta i åtanke så kanske det är lite mer förståeligt att det blivit komplicerat. Sundlöv har nämligen enligt min mening gjort ett mkt bra jobb och han har rätt "utbildning" sas.
I det här fallet verkar ju vissa ta snacket om utbildning bokstavligt, då det i själva verket handlar om en formell utbildning, dvs lång erfarenhet, kontakter osv.
Men visst håller jag med om att man kunde försökt sköta det lite smidigare.
Hade man nu varit så mån om Sjöddas fortsatta tjänster på isen ytterligare 1 år, så hade man väl lagt undan pengar som skulle garanterat honom en fullvärdig lön, och sen använt resten av pengarna till övriga spelarköp.

"Eller har Brynäs lärt sig att det tar tid för en sportchef att bli bra efter att de anställde Micke Sundlöv på den platsen och går efter det tro? Men ett löfte är ett löfte. Faktiskt."

Ett mkt troligt scenario också enligt min mening.
I första läget har man lovat Sjödda en tjänst som Sportchef.
Är det ett konkret bindande löfte på papper som absolut inte kan misstolkas, så är det naturligtvis för djävligt om man nu försöker vrida sig ur den sits man själva satt sig i, dvs att man märkt att Sundlöv är mkt mer lämpad för jobbet.
Handlar det däremot om ett svävande löfte som man ansett gått att förhandla om i ett senare skede, så kommer ju saken i ett annat läge.

Skönt iaf att det finns ngn som fattat vad jag försöker säga, istället för att man får det gamla vanliga standardsvaret om att allt Brynäs gör minsann är bra och att dom inte kan göra fel.
Kommentera