Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #881151

Sv: Sjödin ser ut att fortsätta 1 år till :-)
Jag hade inte tänkt lägga mig i denna debatt då den bygger på aldeles för många antaganden och rena gissningar och dessutom så verkar bakgrundsfakta i stort baseras på ett partiskt brev till Gävletidningarnas sportredaktion. Men vafan jag kan inte hålla mig.
Hur kan någon med lite hjärnsubstans mellan hörselgångarna bara svälja allt i Tinas brev? Jag påstår inte att hon på något sätt ljuger, men det är ett mycket partiskt brev från en bitter person och i dessa fall är det inte svårt för skribenten att hårdra och generalisera. Jag syftar mest på de inskränkta personerna som kommenterat GD/ABs artiklar på respektive tidnings hemsida. Givetvis, som några har konstaterat, så är det inte nån tjänst att stå och kränga biljetter i en lucka Herr Sjödin är erbjuden. Utan en tjänst där han via olika kontaktytor får ett hum av hur föreningen sköts uppe på kansliet, däribland biljettförsäljningen. För att granska det hela med lite kritiska ögon: Vad har egentligen hänt under de senaste åren? Det hela började helt enkelt med att Sjödin utsågs till sportchef i Brynäs för runt tre år sedan. Han valde då att fortsätta med hockeyn och var således tvungen att ta tjänstledigt från sportchefsrollen, som i stället Sundlöv tog. Tjänstledigheten beviljades för en säsong och alla var nöjda och glada. Sommaren kom åter och Tommy ville fortfarande lira hockey och det är här saker borde ha skett i stället för nu. Sundlöv var nu varm i kläderna och hanterade sportchefsrollen, i alla fall på godkänt sätt. Brynäs insåg att Sundlöv skulle bli kvar ett tag och meddelade då Tommy att det nog skulle bli aktuellt med en annan tjänst inom föreningen. Tommy verkade inte motsätta sig detta då, men det har jag ju ingen aning om. Det enda jag vet är att det inom föreningen stod mycket klart att Tommy inte längre var garanterad Sportchefstjänsten. Så här fortsatte det fram till förhandlingen inför kommande säsong när något händer. Sjödin vill ha mer pengar, Brynäs anser sig inte vilja ge honom det. Sjödin surnar till, frugan surnar till ännu mer och här är vi nu med skandalen i full gång. Vad har då begåtts för misstag? Vad har föreningen gjort fel? Enligt mig så är det inte mycket mer än kanske hanterat informationsvägarna på ett vackrare sätt (Alltid ett problem inom Brynäs verkar det som). De har fullt ut hållit vad de lovat, Tommy erbjuds en tjänst inom föreningen och DESSUTOM kommer han att få sitt efterlängtade(?) sportchefsjobb om tre år då Sundlövs kontrakt går ut. Detta ser jag inte som något löftesbrott, utan tvärt emot som ett gott fullföljande av vad som utlovats. Att det rör sig om mindre pengar i lönekuvertet för Tommy när han får en kanslitjänst, kommer inte som en direkt chock för min del men det verkar det göra hos familjen Sjödin. Hockeyspelare tjärnar brutalt mycket pengar och dessa löner går ju självklart inte att jämföras med tjänstemännens dito. Det har ju uppenbarligen att göra med att det finns fler som kan utföra samma jobb som Sjödin på kansliet än vad det finns de som kan göra hans jobb på isen, enkelt.
Det andra snacket om budget som redan är överskriden är ju bara andra ord för att säga att ”vi vill inte betala mer än det vi erbjudit för dina tjänster”. Frågan är ju hur mycket Tommy begärde mer? Om jag ska läsa mellan raderna på Tinas brev så verkade det ju som om han ville ha bäst betalt i Brynäs. Jag tror säkerligen Brynäs kunde ha gått med på en mindre höjning på nån procent, men någonstans måste ju en gräns sättas. Det vore otroligt intressant att veta vad som hände mellan fredagens: ”Det blir nog klart under fredagen” och ”Jag kanske skiter i alltihopa”. Hade parterna vidare kontakt under lördagen eller sjönk det hela mer in i Tommys medvetande ett dygn senare?
Som jag ser det så har Sjödin, med hjälp av sin fru, straffat ut sig från Brynäs. Jag ser det inte längre som en möjlighet att han kan spela kvar i föreningen. Visst är det tråkigt men det är den bistra sanningen. För hur kan han med stolthet gå ”tillbaka” till Brynäs? Hans frus brev brände ju alla broar. De har frångått de moraliska reglerna i en förhandling och försökt, och även lyckats, få den stora pöbeln att påverka Brynäs att ge Tommy några kronor till i lönekuvertet och även få enorm sympati och samtidigt skapa ett stort agg mot ”föreningen”. Om man ska använda den patetiske Bengt Perssons ord, så borde de skämmas. En förhandling går ju ut på att båda parter kommer med förslag och antingen kommer de överrens eller så går de skilda vägar. Att blanda in tredje part, via offentligt gråtande i lokalpress är under all värdighet enligt mig. Sjödin är på långa vägar oersättlig och det finns andra backar i världen som kan göra hans jobb minst lika bra.
Slutligen är det bara att konstatera att det bara finns förlorare i denna soppa och den stora förloraren är Brynäs Idrottsförening. Detta svider något otroligt i mitt hjärta och jag skulle egentligen vilja skälla på ett antal personer men undviker detta då det inte förbättrar föreningens situation. Ingen, inte ens Thure Wickberg där dock målfoto avgör, är större än föreningen. Så är det bara och så kommer det alltid att vara.

Undrar hur mycket av dessa ord jag får äta upp om några timmar när mer fakta framkommit?
Kommentera