Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #881416

Sv: Sjödin ser ut att fortsätta 1 år till :-)
Och drevet går...

Efter att ha tagit del av läsarnas reaktioner på Tina Sjödins brev förstår jag att Brynäs största problem inte ligger hos ledningen eller hos motståndarna. Den ligger hos alla tokiga Gävlebor. Är läsarnas reaktioner typiska för Brynässupportrarnas syn på den här historien förklarar det en hel del av mina intryck av hemmapubliken vid Brynäs matcher i Gävle. Ointresserade, iskalla och brinner bara när det är dags att håna laget eller hinna ut till parkeringen efter match. Tänk om Gävlepubliken visade samma engagemang på hockeymatcherna som dom gör nu när tillfälle ges att kasta skit på Brynäs. Dom namngivna häxbrännarna på insändarsidorna måste tillhöra nån gudsförgäten bouleklubb som hatar framgång.

Vad säger egentligen Tina Sjödin i sitt brev? Och vad är hon ute efter? Är det för Brynäs bästa hon skriver sitt brev? Eller är det av rent egenintresse hon hänger ut makens arbetsgivare i pressen? Hur hedervärt är det sistnämnda?

Tinas syn på Sjöddas lön:
"...väldigt orättvis (förhandling) när det visar sig att minst fem andra spelare har bättre betalt."

Hur jävla relevant är den analysen? Visa mej en spelare/spelarfru eller människa överhuvudtaget som tycker att lönen är rättvis och jag ska visa er en lögnare. Antingen söker man ny arbetsgivare eller så accepterar man och håller käft.

Tinas syn på Brynäs "förnedrande" förslag:
"Han ska utbildas i tre år, och erhålla mindre än hälften av sin avtalade lön under denna tid. Efter det är jobbet som sportchef hans."

Vad är problemet? Sjödda tjänar förmodligen mellan 100-150 tusen/mån. Mindre än hälften kan betyda mellan 40-70 tkr/mån. För att plugga i tre år och sen få sina drömmars jobb! Nån här som har tjänat 40 tusen/mån under sin studietid? Nån här som haft löfte om jobb efteråt?

Av respekt för Tommy Sjödin ska jag inte upprepa dom största pinsamheterna i Tina Sjödins brev. Klart är att den här utpressarmetoden är framgångsrik: Brynäs är den stora skurken i idrottssverige just nu och tvingas krypa för att ge Tina Sjödins man en skräddarsydd, svindyr tjänst i Brynäs IF tills pensioneringen om 23 år. Bra jobbat, Tina!

HF: Läste din text från imorse efter att ha skrivit detta. Det finns hopp ändå!
Kommentera