Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #881566

Sv: Sjödin ser ut att fortsätta 1 år till :-)
aphac: Intressant det här med den här "Brynäsandan" som så ofta hänvisas till. Den verkar kunna användas som argument för precis lite vad som helst. Efter att ha hört gamla Brynäsare och läst vad som står i boken "Brynäsandarna" uppfattar jag att Brynäsandan skapades på 60-70-talen och handlade om en slags "du ska inte tro att du är något-attityd" inom laget. Dvs som spelare skulle man veta sin plats, ingen enskild spelare fick bli större än laget. Om det kom angrepp utifrån däremot stod man stenhårt och lojalt upp för varandra. Denna anda skulle så ha gjort laget starkare än andra lag

Jag fattar inte riktigt hur man kan se Brynäs IF:s behandling av Sjödin som ett tecken på en förlorad "Brynäsanda". Enligt mitt sätt att se har paret Sjödin snarare själva avvikit rejält från Brynäsandan genom att gråta ut i media och beklaga att den store Tommy inte blir behandlad som den ikon (alltså större än laget) han är.

Om Brynäsledningen verkligen skulle handla enligt den gamla "Brynäsandan" borde dom väl snarare låta paret Sjödin fara och flyga någon annanstans där träd får växa sig upp till himlen. Timrå kanske? Och dom kunde gärna få ta både puckot och ICA MAXI med sig.
Kommentera