Brynäs IF

723688 inlägg ˇ 7956 ämnen

Inlägg #881695

Sv: Sjödin ser ut att fortsätta 1 år till :-)
Klockrena ord ur en krönkika i Arbetarbladet, signerad Hans Carstensen..


"Den känslomässiga reaktionen från supportrarna i fallet Sjödin må vara förlåten. Men att sportjournalister tappar analysförmåga och börjar skriva med magen är tveksamt.

Jag måste ställa mig frågan: Vilket är problemet?

I mina ögon tycks debatten röra sig med dubbel bokföring.

Brynäs hockey är ett företag som agerar på marknaden och därför måste röra sig med marknadsmässiga strategier. Denna marknad har Tommy Sjödin och andra spelare använt sig av i tio-femton år, man har håvat in löner som ligger mångdubbelt över medelinkomsten för svenska löntagare. Och tyvärr är det så att marknaden är åldersdiskriminerande. Det kan inte komma som en överraskning för någon. Inte heller är det ovanligt att nya styrelser tvingas riva upp beslut som gamla styrelser har tagit. Vill man ha en annan ordning får man ropa efter planekonomi ā la DDR.

Tommy Sjödin har alltså hamnat i en konkurrenssituation. Precis som alla 50- och 60-talister i dagens Sverige får han bevis på att han inte är oersättlig, och att pensionssystemet av i dag inte erbjuder någon egentlig fallskärm. De spelare som Sjödin har konkurrerat ut i laggallringar förr om åren – vad gjorde de i liknande situationer?

Visst är det synd om Sjödin om han känner sig trampad på tårna. Men är det inte något som vi alla blir när vi går in och för lönesamtal med chefen en gång om året?

Eller när vi släpar oss till arbetsförmedlingen för att söka arbeten som ligger mil från det vi egentligen vill jobba med.

Känner vi inte alla igen oss i den här karusellen? Kanske är det därför vi identifierar oss så starkt?

Men tycker vi synd om Tommy ska vi inte klandra Brynäs, utan det ekonomiska marknadssystem som vi alla är en del av, som vi alla har varit med och byggt upp. Det är där korrigeringar måste ske.

Välkommen till verkligheten."

Ja, vad säger man?
Orden kanske talar för sig själva...
Kommentera