Brynäs IF

723804 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #900394

Sv: Boorks nya taktik
GävleLasse: Att välja tränare är väl bland de svåraste beslut en hockeyklubbs ledning har att fatta. Det är sant att Boork inte är de stora mästerskapens man; han har vunnit överraskande få stora titlar med tanke på hur många år han varit coach. Men kravspecifikationen på tränare när Boork knöts till Brynäs var nog inte en coach som vinner stora titlar utan en som kan bringa reda i laget, och det kan vi snabbt konstatera att Boork lyckats med. Du skriver att det kunde många andra också gjort--men Boork gjorde det. Jag tycker att du ska honom det erkännandet.

Nästa fråga är om Boork är en coach för att vinna ett SM, och där är jag lika tveksam som du. Ser man tillbaka på hans karriär så finns det flera exempel på klubbar som inte vann titlar medan Boork tränade dem, men säsonger efter att han tränat dom. Flera klubbar tog alltså in en tränare med vinnarskalle som efterträdare till Boork, och de kunde utnyttja den struktur som Boork skapat i klubben för att få ihop ett vinnarlag. Slutsats: efter Boork ska vi ha en tränare med en ruggig vinnarskalle. Jag vet vem jag vill ha, men vi kan återkomma till den diskussionen när det blir aktuellt.

Boork är ingen crowd pleaser vad gäller laguttagning till träningsmatcher i närområdet, det är sant. Han går sin egen väg, där som i allt annat. Idén med att gå runt på tre femmor är ett annat exempel på det. Han hade kunnat göra det utan att gå ut med det i media, men gubben har en säker känsla för mediahantering. Mycket av det han säger i media är inte för konsumtion av läsare som du och jag utan för klubben och spelarna.
Kommentera