Brynäs IF

723804 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #906743

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA-Cupen!
Cicero: När det gäller såna här incidenter så har man lärt sig att det ljugs fruktansvärt mycket och det är ofta på "samhällsmedborgarens" bekostnad. Det är allt ifrån vanliga dörrvakter till poliser som står för lögnerna. Så länge det finns såna så kommer jag aldrig att ställa mig bakom polismakten till 100%. Jag har själv varit vittne på en rättegång där den olycklge samhällsmedborgaren blev oskyldigt straffad trots flera vittnen. Vakterna ljög, poliserna ljög och stackaren som stod åtalad hade väldigt vaga minnen från händelsen.

Så länge det finns poliser som kan stå och blåljuga i rätten bara för att "vinna" så kommer jag aldrig att ställa mig bakom dem. Har man som arbete att se till att lagen följs så skall man inte "välja sida", det är för mycket fokus från polisen att man skall "få dit" samhällsmedborgare. Polisens arbete är inte att få dit folk, deras arbete ligger i att "Hålla ordning och ställa till rätta". Det sista kan man aldrig uppnå med lögner.

I månssons fall så har han ju erkänt och jag har hela tiden ansett att det bara varit en tidsfråga innan nåt sånt här skulle hända. Han är sån som person helt enkelt. Men jag dömer inte på förhand baserat på vad jag t r o r hände eller på vad jag läst om fallet, jag var inte på plats när det hände så jag kan omöjlgt välja sida eller ens bilda mig en uppfattning. Det enda jag kan göra är att hoppas att domen som faller, oavsett utgång, baserats på fakta och inte en massa lögner som vederbörande aspirant plus kollegan kokat ihop.
Kommentera