Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #915472

Sv: Boork ska granskas!
GävleLasse: Ska vi ta och reda ut det här nu.

Ang bästa möjliga lag på isen så är det självklart en generell princip som alla tränare försöker hålla sig till så långt det nu går.
Men att i alla lägen ställa det absolut mest slagkraftiga laget på isen blir ju de facto en omöjighet, eftersom du då i förlängningen måste spela med samma stjärnor i 55 raka matcher. Nu hårddrar jag naturligtvis det hela men bara för att belysa problemet.
En tränare har ju flera parametrar att ta hänsyn till: skador, ev slitage i övrigt på spelare, vilka spelarm som kanske lämpar sig bäst mot det aktuella motståndet osv.
Och med tanke på den aktuella situationen där 3-femmorsiden ska praktiseras så blir ju detta ytterligare en av parametrarna att ta hänsyn till.

Samma sak vad gäller optimeringen av laget och att ta ut maximalt av spelarmaterialet. Det gäller naturligtvis generellt sett man även här måste det ju finnas utrymme för improvisation sas. Frågan är ju bara hur stort detta utrymme ska tillåtas vara. Mkt möjligt att det igår gick lite väl långt i experimenterandet vilket jag för övrigt redan innan matchstart var lite orolig för. Nån till av de bänkade spelarna hade mkt väl kunnat få byta om och spela, men det är som sagt bossens ord som gäller och då är det bara att finns sig i det. Trots allt så har ju spelarna gemensamt kommit överens om upplägget..
Kommentera