Brynäs IF

723792 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #967206

Sv: Brynäs - Linköping
Publiksiffran igår, 4390, är ju ett hån mot hela idén med elithockey i Gävle. Folk sitter bevisligen hellre hemma och kliar sig i skäggstubben och lysnar på sportradion än masar upp till LA. Förklaringen, säger man myndigt till dem som frågar, är att Brynäs är "för dj***la dåliga"; "en bunt med kärringar", som något smartskaft skrev igår kväll.

Jag förstår mig överhuvudtaget inte på Brynäsare, riktiga Brynäsare, som har nära till arenan men som föredrar att sitta hemma vid datorn och fälla sarkasmer om den dåliga publiken. Det är som om man på något sätt förväntar sig att Brynäs ska inte bara tillhandahålla spelare utan publik också. OK, januari är en tuff månad för många, men är det enda skälet?

Och hur dåliga är de här "kärringarna"? Självklart finns det spelare att kritisera, när gör det inte det? Men kärringarna vände upp 2-4 mot LHC och hade utmärkta chanser att vinna i OT.

Att kvaliteten på kärringarna beror på publikintäkterna tycks få ha förstått. Vill man stödja klubben så är ett sätt att gå på matcherna.

Jag tror Gävle håller på att bli för stort, eller för litet, för att ha en elithockeyklubb.
Kommentera