Brynäs IF

723803 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #967520

Sv: Brynäs - Linköping
Det här med dom taskiga publiksiffrorna får mej att åter tvivla på att Gävle klarar av att vara värdstad för Sveriges mest klassiska hockeylag. När klubben, till min stora förvåning, äntligen tog beslut om att bygga Läkerol Arena såg jag en strimma av hopp om en ljus framtid med galopperande biljett- och sponsorintäkter och med köp av dom bästa hockeyspelarna som en logisk följd.

Redan år 2 går rykten om underskott i ekonomin, ledare sparkas eller hoppar av samtidigt som gävlepubliken inte orkar gå på matcherna (för "laget förtjänar inte det", deeeet är riktiga supportrar som snackar, det). Utvecklingen fortsätter att peka neråt trots möjligheterna som Läkerolen borde innebära (och innebär överallt annars).

Ett av skälen till att publiken sviker är givetvis alla kvällsmatcher på vardagarna när alla utsocknes inte hinner ta sej från jobbet och köra 20-30 mil till Gävle. Dom få stackars gävlebor som är tillräckligt intresserade att se Brynäs är inte fler än dom som tvingade sej ut i snöyran (?) igår för att, pliktskyldigt, se laget och kanske plåga sej till ett tyst "heja Brynäs" samtidigt som "klappa händerna..." överröstar allt.

Gävle mäktar på sin höjd med ett mediokert fotbollslag som fungerar som utfyllnad i högsta serien.
Kommentera