Brynäs IF

723803 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #967969

Sv: Brynäs - Linköping
Huge:
Om man jämför publiktilströmningen med andra föreningar, så är jag inte så säker på att tappet är större hos Brynäs contra övriga elitserielag?
Dock kommer tv:n att i allt större utsträckning ta över flertalet åskådare o måhända måste föreningarna se över hur man skall lösa detta.

När jag var liten grabb var det egentligen bara fotboll, ishockey, tennis, bordtennis o någon sport till som drog till sig ungdomar.
Utbudet av matcher på tv var nästan obefintligt.

Idag är man bortskämd med NHL hockey, champions league i fotboll o all mediabevakning kring idrott har blivit enorm uti tv-etern.
För en relativt billig penning kan du få underhållning i världsklass.
Jag tror att vi får leva med sämre publiktillströmning till arenorna i framtiden.
Dock kan jag för egen del säga med 3 barn, att det handlar om ekonomi.

Idrotten har blivit såpass mycket bredare o större idag o fler föreningar har tillkommit. Man får arbeta idèellt o samtidigt har det blivit all dyrare med att låta barnen vara med.
Vi betalar nästan 1000:-/år för 2 av våra barn för att de skall spela innebandy. Då skall man även bekosta tunga resor med bilen o samtidigt arbeta med strandstädning etc...
Fotbollen kostar lika mycket, men där är det cuper, resor samt ett krav att köpa minst en bingolott varje lördag. Blir oxå pengar under ett år.
Finns fler än jag som känner igen sig?

Jag tycker idrottsintresset är fantastiskt i Sverige med tanke på hur stor del av befolkningen som idrottar själva eller deras barn.
Dock kan jag finna det märkligt att fotbollen är såpass stor.
Har spelat fotboll sedan födseln, men fotboll contra hockey är ett sömnpiller o man undrar vad som får så många att särskilt beskåda detta spektakel?

Ishockeyn har dock fått konkurrens av innebandyn o dataspel! under senare år. Flera ishockeyföreningar, särskilt de med ungdomslag har svårare att knyta till sig ungdomar.
Jag har hört både från Njurunda, Matfors o en del andra lokala föreningar häruppe att man ser en försämring av ungdomar som vill spela hockey.
Hockey är ej heller en billig sport idag.

Sammantaget så kostar det betydligt mer idag o med svikande intresse av att idrotta, eller att bredden av idrott ökat, så fylls det inte på med supporters av den utsträckning det gjorde under sextio o sjuttiotalet.
Jag tror dock att man kan göra en del för att åtgärda detta, men då måste man göra något nu.
Kommentera