Brynäs IF

725393 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #98400

Sv: Junior eller spelare utifrån?
westerlind skrev: "Tyvärr tror jag därför att bara regler om minimiålder kan hindra den här utvecklingen"

Eftersom jag "vet" din ålder så tycker jag att du borde ha referenser till den här typen av åtgärder.

SIF har haft dem och det jag minns tydligast är Mats Sundin runt 89/90. Då hade förbundet någon slags förbud för juniorer att lämna svensk hockey. Mats Sundin sket fullkomligt i detta och körde helt på Quebecs initiativ.

Det man skulle straffa "Sudden" med, var att han aldrig mer skulle få spela i ES eller får företräda Sverige i så kallat VM.

Ett otroligt hot med tanke på att SC är så mycket mindre värt än VM. Liksom att inkomster från dåvarande IHL/AHL samt ett flertal europeiska ligor skulle ge "Sudden" enbart "lommapengar" :-)

Tror t o m att dessa regler gällde när "Mackan" pep iväg. Sedan fattade man hur lönslöst det är. Vill någon gå till NHL, hur fan skall vi då stoppa det. Lösningar ombedes omedelbart.

Det blir naturligtvis helt uddlöst och skapa byråkrati kring något som man inte ens har ena fingret kring.

De flesta kontrakt skrivs ju också med klausuler så jag förstår egentligen inte vad det är vi skall kunna stoppa. Ett exempel som ni säkert förstår är Bissets pinsamma läge. Faktum är att det under de senaste åren skrivits massvis med kontrakt som upphäver "kartellbildningar" som den som "utbildningsbidraget" kräver. Detta kan iofs innebära lite lägre månadslön, men och andra sidan slipper man egenvärdighets-diskrimineringen. Mina källor säger att Anders Huusko tecknat ett sådant och det var för ett år sedan.

Så om vi ändå skapar regler så finns det säkert de som är bättre på klausuler...eller?
Kommentera