difzi: Jag försökte vara lite vitsig när jag talade om Gösta Homeros, men glömde att sätta dit en blinksmiley. Trodde att de flesta kände till Homeros och hans "Odyssé". Föregångaren är som du säger "Iliaden".
Bl.a "Strändernas svall", gjorde att Eyvind Johnson fick dela Nobelpriset i litteratur med Harry Martinsson år 1974. Minns att min historielärare läste ur denna när jag gick i 8:an, och att den var spännande och fascinerande. Den bygger som sagt på Homeros "Odyssé", men är antagligen lite mer lättläst.
Paddan: Måste bara få tacka för det fina boktipset. "The Pythons Autobiography by the Pythons" ligger nu på sängbordet och jag är mycket nöjd så här långt.
Tidigare favorit i min bokhylla var annars "Nilecity 105,6 ~ Manuskript". Manus från den fantastiska TV-serien med sketcher som aldrig kom med i TV och många av dom som kom med är omskrivna.
Per HApps: Gillar du DaVinci koden så ska du läsa Dan Browns senaste eller egentligen förra. Änglar och demoner heter den och han skrev den före Da Vinci koden men den släpps i Sverige nu på fredag.
Jag har haft förmånen att få läsa ett förhands ex. och den är bättre än Da Vinci koden även om jag gillade den skarpt också.
NR_9: Metal Guru och jag har en gemensam favorit som hyllats i tidigare boktråd. Jag är inte säker på att det är den bästa boken någonsin men den är jäkligt bra. Jag har rekommenderat den till massor av mäniskor den senaste månaden och alla som läser den gillar den.
Det är "The Curious Incident of the Dog in the Night-time" av Mark Haddon som Metal Guru hittade en svensk titel på också. Om den autistiske pojken som löser ett hundmord. Jag tjatar och drar upp den igen. Se länk!
Just nu har jag precis börjat på Mystic River av Dennis Lehane. Jag har inte sett filmen som gick i våras (väl?) men den verkar ha varit uppskattad. Boken sa bara schlörp så var jag fast. Ska nog logga av och fortsätta läsa den. Handlar om tre elvaåringar i en förort i USA som är bästisar men som kommer ifrån varandra efter en dramatisk händelse. De möts igen i vuxen ålder efter ett mord när en är polisen som utreder, en annan offrets pappa och den tredje misstänkt. Har bara läst ett par kapitel men det verkar lovande.
Per HApps: Trevlig liten bok, om inte annat var det intressant att få läsa vad nästan varenda svensk har läst under det senaste året.
En bok som jag fastnade för på mellanstadiet, tror jag det var, var Michael Endes bok Momo och kampen om tiden. Den boken läste vi även när jag med föga framgång studerade tyska på universitetet.
Chief: Jag har hittat tråden i LHFs gästbok, men när jag försöker att klistra in genvägen dit så kommer jag till de senaste inläggen i LHFs gästbok istället för till den tänkta tråden.
Paddan: Vore lite kul faktiskt, hade vi varit lite förutseende hade vi sparat det från början. Men du verkar ju vara på hugget så sätt igång och leta lite. ;)
Chief: Äh, det är väl lika bra att du donerar dessa så fort som möjligt så att de kartongerna inte blockerar hela lägenheten. Hmm, undrar just om man kan hitta den där gamla tråden.
Paddan: Nu är jag besviken, hade förväntat mig minst en vits på temat spökskrivare från dig.
Svårt det här att försöka välja ut böcker, finns ju så många trevliga. Själv väntar jag dock med stor spänning på uppslagsverket The Leaning of Miff. Nå, Paddan...?
66Hagberg: Jag tror att mitt tips får bli en sån där coffeetablebook (men inte en bok om coffeetables) eller snarare coffeetabletegelstenen "The Pythons Autobiography by the Pythons". Det är alltså en bok om historien bakom männen bakom Monty Python skrivet med deras egna ord. Ja, förutom kapitlet om Graham Chapman som av logiska orsaker de andra medlemmarna har författat.
Lumber Jack: Jag måste erkänna att jag inte har sett någon av filmerna och efter att ha läst boken tror jag inte att jag får ut så mycket av dem i alla fall så jag hoppar nog över det.
Mitt bidrag i regnbågssoffan blir Dostojevskij, "Brott och straff". Vill man ha något mer sanslöst kan man med fördel välja en bok ur Terry Pratchett's serie om the Discworld.
66Hagberg: Författaren heter Thomas Harris och den första versionen av filmen heter Manhunter, regisserad av den gamle Miami Vice-snubben Michel Mann. Den kom ut så pass tidigt som 1986, och är enligt mig bättre än remaken Röd Drake.
Ett tips är boken Röd drake vars författare jag inte kommer ihåg namnet på dessvärre. Boken har kommit som film och händelsen är tiden innan När lammen tystnar med Hannibal Lector som kanibalen även i den boken. Det var första gången jag har fått kalla kårar av att läsa en bok, gjorde väldigt stort intryck.
NR_9: Tycker du skall ta och leta fram Liftarens Guide till Galaxen av Douglas Adams som är en mycket trevlig bok med många oväntade saker :) Bara typ 900 sidor med.
Vilken är den bästa boken, själv anser jag att det är Över näktergalens golv, en bok som får mig att vilja läsa den om, det är den första delen i en trilogi. Men jag tror att det finns andra böcker som är bättre, och vill att ni skriver vilken bok ni tycker är bra och varför så har jag något att läsa när boktorkan sätter i.