Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Canal Digital - pest eller kolera

1386231 · » Till forumet


Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Idag meddelar Canal Digital att man höjer sina priser på de olika utbud man har. I min värld möter Canal Digital sina vikande abonnemangsiffror med att höja priset, för att på så sätt kompensera bortfallet.
Vad skulle ske om man istället sänkte abonnemanget? Eller helt enkelt var mer ödmjuk inför det faktum att man förfogar över Sveriges mest folkkära lagsport?! I min umgängeskrets finns flera personer som gärna hade följt t.ex. elitserien på TV men väljer att inte göra det p.g.a. Canal Digitals rätt skeva bild över hur ett abonnemang ska se ut. 
Jag gillar inte Canal Digital (det har ni säkert redan märkt). Men när CD ringer och erbjuder mig ett abonnemang för halva priset (mot det jag betalat de sista två åren), där jag varit kund de senaste 10 åren och lagt 4-6000:- per år, två veckor innan min bindningstid går ut , det är ett hån. Inte minst om man som jag gjort, ringt Canal Digital flera gånger och påtalat bekymren...utan svar.
Finns det inte fler som stör sig på Canal Digital? Jag bara hatar dem, säkert.
 
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Wayne Gresky: Summan skiljer lite från faktura till faktura tack vare alla finurligheter man tillämpar för att ge en skenlåg månadsavgift, halvårsavgifter, kortavgifter och vem vet vad.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
70 Rodrigues: Du har inte haft någon merkostnad för någon digitalbox eller så under en viss tid?
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Blizzard: Inget extrakort? Du kanske köper hem vuxenfilmer? ;))
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
70 Rodrigues: ligger också på 700 plus, man kan ju tro att man har 2-3 olika bindningstider kvar i paketet, allt bara läggs på :P
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
ÖstrandsNisse: Jag degade över 700 för Totalpaketet + Max men nu är det helt plötsligt nere på 427 spänn, fattar ingenting?
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
ÖstrandsNisse: På min tid så var det en huvudförfallodag som man endast kunde säga upp abonnemanget på. Det skulle sägas upp en viss tid innan huvudförfallodagen. Men det kan ju ha ändrats.

Har mycket svårt att tro att det skulle vara olika villkor för olika personer.

Köp ingen dreambox, internet är en fluga.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Poffa: De sänkte den 9 spänn...
Det är nästan så man hade kunnat vara kaxig och kontra med "behåll pengarna".
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
ÖstrandsNisse: Låt mig återkomma kring summan, jag är i Lapp-helvetet just nu och minns inte summan. Den ändrades ju alldeles nyligen.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Poffa: Vad betalar du? Vågar man fråga det. Säg inte 99:- i månaden. D knäcker du mig totalt. :))
Jag betalar 659 tror jag, sedan tillkommer en kortavgift några gånger per år.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Blizzard: Exakt så känner jag också. Dessutom irriterar det mig att de inte är mer nogranna med att deras telefonsäljare (antagligen ngt callcenter) ger korrekt information.

Poffa: ja, jag säger så det. Mystiken tätnar. Jag blir inte klok på dem.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
ÖstrandsNisse: Har tre månaders uppsägningstid, det är det enda.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
ÖstrandsNisse: CD är riktiga hycklare, men vad fan gör man då... hockeytokig som man är :/

Dom kommer på nya namn och nya saker hela tiden och skrotar dom gamla ideerna så folk som suttit på 10mån måste förnya med 12 eller 24 nya månader för att få ha kvar det dom hade förut, så gör dom om och om igen, man får fan aldrig köra månad för månad.
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
Poffa: Kan du säga upp ditt abonnemang i morgon, typ? Eller sitter du i ett avtal idag som sträcker sig fram till Februari nästa år? I så fall kan det bero på det. Annars gör det nog skillnad på folk och folk. ;)
Kommentera

Sv: Canal Digital - pest eller kolera
ÖstrandsNisse: När de ändrade från C+ Total med säsongskort till C+ Max så behövde jag inte göra någonting. Det bara funkade. Har heller inte tecknat mig på någon bindningstid eller liknande.
Kommentera

Canal Digital - pest eller kolera

Jag har retat upp mig på Canal Digital och deras sätt att lyckas hitta nya sätt, jämnt och ständigt, för att abonnenter ska bli tvungen att låsa sina abonnemang ytterligare en massa månader.

För ca 1,5 år sedan så var mitt abonnemang med CD (Canal Digital) på väg att löpa ut. Sedvanligt och som sig bör ringer en person från ett call-center upp mig, förklarar att jag hade chansen att teckna ett 24 månaders abonnemang där jag skulle få ytterligare ett kort med EXAKT samma utbud på detta kort för 80:-/månad. Klockrent för min del då vi precis byggt en gäststuga där vi behövde ett abonnemang. Jag tecknade detta, det spelades in och jag hade bevis på att det extrakort jag skulle få innehöll exakt samma kanaler som på kort 1.
Jag fick mitt kort nr 2, satte igång det och det fungerande precis som utlovat...i ca två veckor. Då försvann plötsligt säsongskortet. Jag ringde CD och påtalade vad som hänt och fick till svar att det inte ingick. Jag förklarade att "jo, det det gör det" och förklarade hela gången. Killen bad att få återkomma då han sökt fram telefoninspelningen där min deal med Canal Digital hade spelats in.

Det går ett antal dagar innan CD ringer upp och säger att de inte hittar igen min inspelning, men att det inte spelar någon roll eftersom det inte fanns något sådant erbjudande som jag blivit lovad. Jag stod verkligen på mig och försökte få dem att verkligen hitta igen denna inspelning. Men, den var spårlöst borta (bullshit). Här skulle jag säkert ha kunnat gå vidare och fått rätt i sak. Men jag orkade inte hålla på. Jag bet ihop och tänkte, jaja, två år. Jag hade ju säsongskortet på ett av mina kort och det räcker.

För ca 2 månader sedan började Canal Digital att jaga mig igen. Denna gång handlade det om att man skulle förändra sina paket. Det jag hade tidigare, Canal + total med säsongskortet, det skulle upphöra. I stället kom det något som hette Canal + Max. Allt skulle vara som tidigare, den enda skillnaden var att jag skulle betala 9 kronor mindre per månad. Jag anade oråd igen och frågade flera gånger om det inte fanns några skillnader. Svaret gång efter gång var, NEJ! När jag då frågade om det inte fanns några bindningstider så utbrast personen "jo, just det ja, du tecknas för 24 nya månader". Idiot!
Jag sade till honom att jag inte var intresserad.

Idag då jag helt plötsligt kom och tänka på detta så kollade jag kanalplatserna där säsongskortet sänt. Där står att jag måste köpa hem matcherna eller ta kontakt med CD. Jag ringer då dit och får förklarat att jag inte längre har säsongskortet då det löpte ut 31 Januari. Skulle jag nu vilja ha säsongskortet så är jag tvungen att teckna Canal + Max, på 12 månader (inte 24 som dåren till säljare sagt). Då tar man samtidigt bort mitt nuvarande abonnemang som löper ut sista Juli. Fördelen är att jag i fortsättningen kommer att få säsongskortet även på kort 2 utan att betala mer för det. Alltid något, typ.

Grejen är den att jag blir så less på hur företagen får hålla på. Jag har nu abonnerat på CD i säkert 8-9 år men sitter likt förbannat fast i ett avtal som återigen skall nytecknas på ytterligare 12 månader. Detta trots att jag från start blivit lovad att jag efter XX antal månader gått, är fri att kliva av närhelst jag vill eller fortsätta månad för månad. Men så är det ju inte. Jag kan ju inte göra ett skit igentligen. Om jag inte köper det så får jag inte det, eller om jag inte har det så får jag inte ha det o.s.v.

Jag har inga som helst avsikter att sluta abonnera på CD. Men jag vill inte ha en massa bindande avtal som jag ska behöva ta hänsyn till när jag ser över mitt TV-utbud. Jag anser att jag bundit mig tillräckligt länge och att jag någon gång under min livstid inte behöver binda mig en massa år för att kunna ta del av CD:s utbud. Nästa år, lagom till att mitt nytecknade abonnemang (om jag nu tecknar mig igen) löper ut, ja då hittar man på något annat lall. Kanske är CD:s nästa erbjudande att om jag tecknar deras värsta abonnemang för 24 nya månader så får jag även bild, inte bara ljud...

Det här får mig att kraftigt överväga den fula varianten av TV-tittande, nämligen dreambox. Jag skiter i att det inte är lagligt. Civil olydnad - upp till kamp, typ!
Just så känner jag nu. Spyless på skiten.

Ingen fler som känner på samma sätt eller sitter alla här med en dreambox?

Kommentera

1386231 · »