Café

49351 inlägg · 1044 ämnen

Midsommar...

« · 727072 Till forumet


Midsommar...
Detta hör till...

Den Gyldene Freden:s, Österlånggatan 51, Stockholm recept på Gubbröra....

För 4 personer

Ingredienser:
4 ägg, hårdkokta
5 ansjovisfiléer
2 msk kaviar, helst Slotts
0,5 gul lök, finhackad
1 äggula
1 msk gräslök, finhackad
1 msk dill, finhackad

Till servering:
4 skivor kavring
4 äggulor

Tillagning:
- Hacka vitor och gulor fint. Skär ansjovisen i mindre bitar.
- Blanda samman alla ingredienser försiktigt.
- Kantskär kavringen eller tag ut stora rundlar med ett glas. Fördela gubbröran på brödet.
Toppa med en äggula och servera.....

Men kavringen använder man bara till finare tillställningar och Slotts senap kan bytas mot valfri, ta bort kavringen och lägg istället röran på Ert favoritknäckebröd och toppa med äggula......MUMSFILIBABBA.....

Glad midsommar............;-)
Kommentera

Sv: Midsommar...
Friman SR: Gubbröra är smaskigt, fast den jag fick på krogen senast var nog lite för salt. Glöm inte att det skall inmundigas med en iskall renat. Inget kryddat skit ;-) 
Kommentera

Sv: Midsommar...
65selander: Gubbröra?
Du ska inte vara oförskämd mot Brynäs Stockholms tappra bussresenärer.
Kommentera

Sv: Midsommar...
65selander: Sprit är ju skitäckligt. Nog är det bättre att skölja ner den med en öl.
Kommentera

Sv: Midsommar...
Kickan: Klart Gubbröran ska sköljas ned med sprit... Snapsar du öl på midsommar eller????
Kommentera

Sv: Midsommar...
Kickan: Så du menar att du aldrig har druckit sprit, fast är man mer på den finska sidan så blir man noh en tjäärring ;-)
Kommentera

Sv: Midsommar...
65selander: Naturligtvis har jag druckit sprit. I tonåren drack jag även en hel del hembränt. Det var bra (iaf det vi köpte), billigt och fyllde sitt syfte. Numera föredrar jag öl eller cider. Vin dricker jag väldigt sällan eftersom jag känner mig bakis två dagar efter om jag så bara druckit ett glas.

Spriten jag köper på Alko är i huvudsak ämnad åt folk i Sverige som lämnat beställningar till mig eller sådant jag vill ha i barskåpet eftersom det är bra att ha sprit att bjuda på när vi har fest hemma hos oss.

De senaste åren har jag faktiskt klarat av att dricka sprit ett par gånger, fast då i form av jävligt sötsliskiga drinkar som inte alls smakar sprit. Smakar det ett dugg sprit får jag rejäla kväljningar och tänker på tonåren när jag några gånger drack egentligen odrickbara häxblandningar som jag egentligen fick lust att spy av men svalde för att uppnå det syfte med drickande man hade i tonåren.

Numera har drickandet inte samma syfte. Jag kan gå ut och käka och ta en öl till maten för att öl passar bäst till maten och sedan stoppa där. Det är sällan jag dricker för att bli full. Fast full blir man emellanåt ändå - iaf om man firar något speciellt och man inte behöver jobba dagen efter.

Ölen är dyrare på Alko än på bolaget. Fast den öl man köper i butikerna (motsvarande mellanöl som bara säljs på bolaget i Sverige) är billigare i Finland. Däremot är cider jävligt dyrt även i butikerna. Cider av samma styrka som den som säljs på bolaget finns i matbutikerna i Finland.
Kommentera

Sv: Midsommar...
Sedan kan man spinna vidare på Gyldene Fredens och göra Frippe's gubbröra....;-)

För 4 personer

Ingredienser:
4 ägg, hårdkokta
5 ansjovisfiléer
2 msk kaviar, storkornig rom, lax eller regnbåge
0,5 gul lök, finhackad
1 äggula
1 msk gräslök, finhackad
1 msk dill, finhackad
8 msk gräddfil

Till servering:
Älskat knäckebröd
Äggulor att toppa med
Valfria cl immig sprit, kryddat eller okryddat är efter smak
Sånghäfte

Tillagning:
- Hacka vitor och gulor fint. Skär ansjovisen i mindre bitar.
- Blanda samman alla ingredienser, utom gräddfilen, försiktigt.
- Tänk på att ansjovis är salt så var aktsam om ni vill salta.
- Rör sedan i gräddfilen med lugn och precision
- Fördela sedan den gudomliga romen, fiskromen lugnt och fint så att anrättningen blir apptitlig, vacker och så att den riktigt doftar midsommar.
- Bred sedan anrättningen på älskat knäckebröd.
- Toppa sedan med en äggula på anrättningen du har på brödet.
- Ät lite och njut.
- Häll immig sprit i därför avsedda glas.
- Greppa sånghäftet och tag ton i en vacker midsommarlåt.
- Höj glaset sedan och utbringa en skål för den vackra svenska sommaren eller bara för att just Du finns till...

Smaklig spis och Glad midsommar........;-)
Kommentera


Sv: Midsommar...
Friman SR: Nä nu tror jag man får gå och sova, annars får man ju inte "Betongkepps" ikväll ( c :

Ha en trevlig midsommar på er.
Kommentera

Sv: Midsommar...
Friman SR: Jag snapsar inte överhuvutaget eftersom ren sprit är skitäckligt. Jag har testat en gång och aldrig mer. Hovrätten i Sundsvall har en vändomstol i en balttstat. De besökte oss när jag vvar i Sundsvall och en av kvälllarna skulle vi ha traditionellt "Smorgasbord" inkluderande diverse sill, potatis och tre sorters snapsar. Ryssarna hade dock med sig väldans mycket snapsar.

Jag och Irja hamnade vid ett bord med i huvusak främlingar. Varken jag eller Irja grejar egentligen sprit så vi svepte första snapsen för att bli av med den snabbt. Våra besökare lever dock i en annan kultur och som de ser på saken skall ett glas aldrig vara tomt, så de fyllde på trots våra protester. Till slut började vi att låtsas driicka när de ville skåla eftersom vi båda fick rejäla kväljningar av ren sprit ch av ren artighet druckit alldeles tillräckligt redan.
Kommentera

Sv: Midsommar...
Kickan: Umgås man med "krylliska" folk så kan det nog bli så där.... Ni skulle haft asiatiska gäster istället för då hade du segrat lätt i ditt nätta nubbande för dom tål ju ingenting...;-)
Kommentera

« · 727072