Ingen är manad att fortsätta. Jag gör då ett nytt försök där jag hoppas att någon är vaken och kan hålla liv i tråden.
Liten men välväxt spelare som ansetts vara en av väldens mest framgångsrika spelare genom tiderna. 40- talist som var oerhört skicklig med klubba och dessutom helt oberäknelig. Han tog världen med storm då han luftade sina vingar utanför sitt hemland. Då var undertecknad ungefär 0 år och ovetandes om kvaliteérna.
Dessutom kan man säga att en spelare tillhörande Philadelphia såg till att vända matchserien mellan länderna efter en händelse som diskuterats flitigt.
Vem är spelaren jag söker?
Ledtråd: Det är inte Carola Krizan, Frisco eller Metal Guru.
Kom igen nu!!
250kg kärlek:
28 år idag, och 40-talist..? Vem spelaren är du söker?
En seriefigur..?
250kg kärlek:
"28 år idag och redan världens bästa ishockeyspelare. Har spelat i ett av de mest respketerade klubblagen i världen och har ett smeknamn som påminner om en signatur som en stor serihjälte lämnar efter sig."
På den här gissar jag H. Zetterberg.
På den andra så vet jag inte. Nu bli're bingen.
Metal Guru: "Han tog världen med storm då han luftade sina vingar utanför sitt hemland. Då var undertecknad ungefär 0 år "
Det där måste du väl ändå förstå.
Huge: Bulls eye. Var befann du dig i går? Jag satt nästan och väntade på dig eller Brute då det nästan blev lite pinsamt när det gäller frågan om Sterner.
Nu tycker jag faktiskt att det är din tur!
Ursäkta det sena svaret (mellandagsrea på Birsta = 2 timmar kö dit och två hem). Jaevla vansinne.
Huge:
Så där enkelt kom inte Kolbe undan! Jag har följande skottstatistik från den här matchen, 22-9, 25-8, 27-10. Alltså 74 skott på mål och ett insläppt, vilket blir 98.65% i räddningar.
Det här blev också någon form av rekord för målvakter som fått över 50? skott på sig i en och samma match när det gäller VM/OS. Detta uppmärksammades i början av 2000-talet när någon Koreansk målvakt övertog rekordet efter att ha räddat typ 97 skott av 98.
Kolbe är invald i tyskarnas HHoF och var tränare så sent som i slutet av 90-talet i hemstaden Crimmitschau.
Det här blir snarast, storheter vi borde minnas bättre. Det är alltså lite doldisvarning från de större sammanhangen.
Har ett helt oslagbart? rekord när det gäller svensk hockey. Gjorde 21 mål på 15 officiella A-landskamper, blev dock aldrig Stor Grabb. Avled endast 44 år gammal.
Vem är personen och vilket är rekordet som rimligtvis är oslagbart?
Huge:
Jag har mina uppgifter från ÅI 1966 och de överenstämmer ju med Shots at, som du har redovisat.
Att man skulle bedrivit två olika sammanställningar från denna tid hade jag inte en aning om.
Har förtvivlat försökt googla fram koreanen också.
Huge:
Jag jämför med matchen mot Sovjet som slutade 3-3. Där blev skottstatistiken med ryssarnas siffror först 18-13, 12-12, 9-11 (39-36). Inte speciellt många skott lär ha träffat mål i så ifall. Man kan ju ungefär halvera värdena.
Bissett19:
Det var rätt man. Men vilket är hans oslagbara rekord? Man kan ju tycka att en av våra senaste troféer borde burit hans namn istället.
Et tu Brute: Jag vill minnas att Kurre hamnat i topp i Hammarby när det gäller såväl hockey som bandy och fotboll. Vann han inte guld inom samtliga dessa bollsporter under sin karriär? Något sådant har jag för mig i alla fall.
Undrar om jag inte läst att han dagen då han gifte sig på frågan var hans bröllopsresa skulle bära väg svarade något i stil:
"-Till stadion, vi har match mot ??? i morgon". Tack och lov (om jag inte minns helt galet så fick frugan en fribiljett för att kunna följa sin kära man).
Som sagt: vaga minnen men ngt sådant minns jag det hela.
250kg kärlek:
Den där historien om bröllopsresan har jag hört förrut. "Kurre Kjellis" var också allsvensk i fotboll och bandy. Han blev svensk mästare 3 gånger, 1942, 1943 och 1945, samtliga i hockey.
Hans mest enastående insats och som ingen annan varit i närheten av, var att han blev skyttekung 6 år på raken, 40-45. Dessutom var han fortfarande junior, 39/40 och 40/41.
Det är också mellan 1940 och 1946 som han karriär når sin höjdpunkt. Det här är ju lite av en förlorad generation, då sista VM:et innan kriget spelades 1939 och sedan gick det inte igång igen förrän 1947. Det är väl den egentliga anledningen till att Kurre Kjellis aldrig blev Stor Grabb. Han formligen öste in mål i landslaget under ett halvt decennium, men fick aldrig dom där mästerskapspoängen, som alla andra fick åren innan och efter kriget.
Nu är det väl Bissets tur att raka oss?
Et tu Brute:
Raka o raka;)
Men okej då,jag tar upp det första hockeyminnet jag har ur min relativt unga ålder,förmodligen var väl Huge nära pensionsålder då:)))
Jag söker en spelare även kallad "Ryssdödaren" efter sitt hattrick för Tre Kronor mot Sovjetunionen i VM i Wien 1977 bakom självaste Tretjak.
Vem är spelaren?
Det lär ni klara rätt fort....
Frisco: Då ska vi se om jag inte kan komma på något klurigt.
Denne svensk föddes i maj 1959.
Bissett19: Min kommande ledtrådar var i tur och ordning:
"Flyg har på två sätt betydelse för denna person."
"Kort och gott: 31"
"Mike Keenan sa 'XXXXX:s final - and greatest - save' i sitt hyllningstal."
Så ja, du är rätt ute.
Bissett19: Självklart. Denna storhet som gick bort alldeles för tidigt.
Än idag, drygt 23 år efter hans frånfälle, är det ingen som burit nummer 31 i Flyers. Numret är inte pensionerat, men Pelle är ett så pass respekterat namn att ingen begär det.
Och som Keenan sa efter att Pelle Lindbergh dödförklarats och hans organ hade transplanterats hos sex patienter: "Pelles final - and greatest - save".