Mats Edström: Och stava kan du inte heller, din gamla stolle!!!
Självklart ska det stå självklart...
250kg kärlek: Själklart svenskt! Länge leve de svenska bönderna!!!
Håller med dej till 100%, tonfisk på burk är inte människoföda. Vissa burksorter ratas även av mina katter, dom är lite storbjudna emellanåt. Däremot är färsk, grillad tonfisk en riktig höjdare.
Har du provat grillad sillhaj?
250kg kärlek: Har du grillpanna kan du steka i den. Färsk tonfisk är sanslöst gott. Man tror inte det är fisk, ser man den rå kan man missta den för en extremt fin köttbit.
Jag har ätit det en gång, då stektes den i grillpanna, tillsammans med olja och färska örter. Otroligt gott.
Mats Edström: Svensk filé förmodar jag? :o)
Annars, något jag var lite spekulant på, var färsk tonfisk. Någon som testat det? Riktigt jäkla gott. Äter själv inte tonfisk på burk, sånt ger man till katter. Men färsk tonfisk...
Dock ska tonfisk tillagas på utegrill och även om vädret tillåter det känns det inte som jag vill stå ute och laga mat en nyårsafton.
Skagen-toast, toppad med löjrom till förrätt. Varmrätten består av smördegsinbakad fläskfilé fylld med champinjoner, skinka, tomat och örter, serveras med tsatziki. Till efterrätt blir det chokladkaka med pistagenötter och marängkross.
Skål och Gott Nytt År!!!
250kg kärlek: Hummersoppa till förrätt, vitt vin till. En mustig Indisk kycklingrätt med rött vin till. Till kaffet och avecen blir det en mjuk och kladdig chokladmuffin med citronsorbet till.
I övrigt blir det väl en massa grogg, öl, cider osv. Samt Henkel Trocken till tolvslaget.
Nyår innebär för många god mat och dryck. Lite nyfiken vad ni andra har på menyn i afton? Själv har vi valt en löjromstoast som aptitretare för att gå in på ugnsgratinerad hummer som huvudrätt och sedan avsluta med någon typ av sorbethistoria som jag inte vet så mycket mer om.
Som dryck har vi valt hembränt.
Själv så har man ju oturen att inte ha fått något jobb över klockslaget, så det blir till att betala för sig när man skall äta, i dubbel bemärkelse alltså, som en någon Lumber-någon skulle ha sagt.
Nå. Till varmrätt:
jag hittade en Oxfile för dubbla priser i någon ICA-affär, färsk direkt ur frysen. Antagligen är det väl en mammut som nyss smält ur polarisen. Jag tackar Bush för det. Nu är frågan hur man får permafrosten att gå ur köttstycket. Började ju tina igår, men sjutton om den inte är stenhård och genomfrusen än idag.
I alla fall. Till det blir det Hasselbackspotäter, gjorda efter konstens alla regler. Helst ungsbakad i en vedungd uppvärmad av Engelsk Asp. Tyvärr så visade det sig att man börjat importera virke i det gamla kungariket pga. att man bränt upp allt själv, alternativt gjort brädfodring och stegar till gruvdriften, så när man kom dit för att köpa ved, så ville de ha av mig i stället. Det blev till att smyga in på grannens tomt och sågat ner deras julgran som bländat mig i ögonen i hart när en månad i stället.
En god kall sås gjord av avokados som bas. Och en god varm röd sås gjord på Rödvin. Den såsen motsade jag mig, men då motsade sig frugan mig, så den såsen får lov att reda sig själv om inte hon gör det.
Sallad med tomater rödlök och fetaost skall bryta av så inte smakerna ovan får för sig att gifta sig.
Sen tar vi förrätt. Mest av den anledningen att jag glömde skriva den innan varmrätten.:
Stora champinioner fyllda med Piliadelphiaost och vitlöksdito och sedan toppade med finhackad rödlök. Strax innan servering skall de bli genomvarma i ugnen, varken mer eller mindre. Mmmm. En njutning för gommen.
Framåt småtimmarna blir det toastsnittar med skagennröra toppade med stenbitsrom och hela fräscha räkor, ett citrusstänk och en dillvippa. Klassiskt men magiskt, som en viss "Fyll-Hasse" skulle säga.
Allt sköljer vi ner med alkohol, eller änn bättre med alkoholfria alternativ, som en viss knas-någon skulle kunna inbilla sig.