NuMo:
Nu är frågan hur man får permafrosten att gå ur köttstycket. Började ju tina igår, men sjutton om den inte är stenhård och genomfrusen än idag.
Låt den tina i rumstemperatur, istället för på balkongen.
Metal Guru: Två toast halvor med vardera rökt skiva renkött samt Lax.
Renfilé med gratäng och till efterätt Panacotta. Till dryck så är det pilsner eftersom jag hatar vin samt två supar till förrätten. Reimersholms julsnaps 2006. Kvällens dryck blir Italienskt brännvin med ruschian alt sprite med två kuber is i.
God förtsättning på kvällen.
Hm, är det bara jag som skall vara nykter ikväll....
Sannes: God dryck i glada vänners lag, alkohol eller alkoholfritt, är inte fel. För mig är dessa tillfällen få, typ nyår och midsommar. Om jag väljer att inta en måttlig mängd alkohol vid dessa tillfällen anser inte jag att det är fel.
För mig handlar det inte om ruset utan smaken/känslan som ett årgångsvin eller en mångårig whisky faktiskt kan innebära.
Sannes: De allra flesta resonerar faktiskt som mig. Det är dock de som super sig fulla, gör bort sig, och är allmänt störande som märks. Men de är i minoritet.
Sedan ska man komma ihåg att nyår är en helg i festlighetens tecken, precis som midsommar. Att fler människor dricker just då är rätt logiskt. Att sedan svensken (min personliga åsikt) inte kan hantera alkohol är en annan femma. De flesta dricker med förstånd, det är den lilla klick som inte gör det som syns.
Jag hade förmånen att testa en riktig dyrgrip i kväll, Macallan från 1967, kostar runt 4000 på bolaget. Ohhh, riktigt jäkla häftigt.
Själv så har man ju oturen att inte ha fått något jobb över klockslaget, så det blir till att betala för sig när man skall äta, i dubbel bemärkelse alltså, som en någon Lumber-någon skulle ha sagt.
Nå. Till varmrätt:
jag hittade en Oxfile för dubbla priser i någon ICA-affär, färsk direkt ur frysen. Antagligen är det väl en mammut som nyss smält ur polarisen. Jag tackar Bush för det. Nu är frågan hur man får permafrosten att gå ur köttstycket. Började ju tina igår, men sjutton om den inte är stenhård och genomfrusen än idag.
I alla fall. Till det blir det Hasselbackspotäter, gjorda efter konstens alla regler. Helst ungsbakad i en vedungd uppvärmad av Engelsk Asp. Tyvärr så visade det sig att man börjat importera virke i det gamla kungariket pga. att man bränt upp allt själv, alternativt gjort brädfodring och stegar till gruvdriften, så när man kom dit för att köpa ved, så ville de ha av mig i stället. Det blev till att smyga in på grannens tomt och sågat ner deras julgran som bländat mig i ögonen i hart när en månad i stället.
En god kall sås gjord av avokados som bas. Och en god varm röd sås gjord på Rödvin. Den såsen motsade jag mig, men då motsade sig frugan mig, så den såsen får lov att reda sig själv om inte hon gör det.
Sallad med tomater rödlök och fetaost skall bryta av så inte smakerna ovan får för sig att gifta sig.
Sen tar vi förrätt. Mest av den anledningen att jag glömde skriva den innan varmrätten.:
Stora champinioner fyllda med Piliadelphiaost och vitlöksdito och sedan toppade med finhackad rödlök. Strax innan servering skall de bli genomvarma i ugnen, varken mer eller mindre. Mmmm. En njutning för gommen.
Framåt småtimmarna blir det toastsnittar med skagennröra toppade med stenbitsrom och hela fräscha räkor, ett citrusstänk och en dillvippa. Klassiskt men magiskt, som en viss "Fyll-Hasse" skulle säga.
Allt sköljer vi ner med alkohol, eller änn bättre med alkoholfria alternativ, som en viss knas-någon skulle kunna inbilla sig.