Café

49281 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1004334

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Wayne Gresky:

540 miljarder kronor äger Gates, fast han är inte rikas. Det är Robson Walton, ägare av Wal-mart. Fast Gates 540 miljarder kronor är rätt mycket. Staplar man enkronor på varandra så räcker de 20 miljoner mil. 20 miljoner mil är 5000 varv runt jorden.

Bill Gates donerade 1 miljard kronor förra året, vilket är rätt exakt 5 promille, dvs 5 tusendelar. Omräknat i en fabriksarbetarlön på Domsjö blir det blir det samma sak som om denne donerade 500 kr.

Med andra ord har jag skänkt lika mycket till MODO Tifo som Bill Gates har donerat till tredje världen i procent räknat. :-)

Annars gillar jag den snorrike Percy Barnevik. Han som fick de där perverst stora fallskärmarna från ABB för några år sedan. Vad hände med honom? Jo, han verkar också ha tyckt att fallskärmarna var groteskt stora. Han drog till Afrika och jobbade med att hjälpa fattiga kvinnor i Indien och Afrika söder om Sahara. Där har han jobbat i 2-3 år med mikrokrediter till kvinnor. Kool.


Vad det gäller religion och tro är det något personligt som inte ska tvingas på andra. Om man nu nödvändigtvis ska tro på någon form av gudom bör det göras inåt, inte utåt. Se på båda sidor om religionskrigen som förekommer. Bush och hans kumpaner sägs ha ledning från gud i sina krig, likaså terroristerna i sina fega attacker, mellanvästern mot mellanöstern och båda med guds ledning. Absurt var ordet.

Annars tror jag inte att religion är den största boven vad det gäller konflikter. Det är den vilda jakten på energi och då framförallt olja. Tar man en karta över världens oljefyndigheter och lägger den mot en karta med världen alla konflikter så ser man att de är otroligt lika. Framförallt USA men också Ryssland och Kina säljer sin morsa och trampar på sina barn för det svarta guldet

Du rekommenderade en bok. Här kommer en annan skriven av utrikeskorren Vladislav Savic. En mycket lättläst bok som jämför just den kvarvarande oljan med världens krig. Just nu är det rea på den på Bokus, endast 55 pix:

www.bokus.com/b/9789127112315.html?pt=sessionClick

Det var meningen att jag skulle hitta de där kartorna på nätet men gick bet.
Kommentera