Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1107451

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Metal Guru:

""Libanon, Syrien , Jordanien är ju inte mycket äldre som självständiga stater än vad Israel är och jag är föga imponerad av deras känsla för demokrati och mänskliga rättigheter."

Irrelevant."

Det är knappast irrelevant. Om man skulle få till en arabisk/judisk stat/stater så hänger det mycket på grannländernas acceptans. Det håller ju inte som man gjort genom åren att tillåta fortsatta raketattacker eller raider från det egna området medan man vänder bort blicken och hoppas att den siste juden snart är försvunnen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Et tu Brute:
Om man har tänkt sig att lösa hela konflikten genom att gå igenom alla oförätter som gjorts från alla sidor geonom åren kommer man gå in i en återvändsgränd.

Lösning: Dra ett tjockt streck över allt som varit, och lös efter dagens förutsättningar. Se'n placerar man området i partär i en mansålder.

Därför är Libanon, Syrien och Jordaniens tidigare 'känsla för demokrati och mänskliga rättigheter' irrelevant i sammanhanget. Naturligtvis måste dessa fortsättningsvis rätta in sig i ledet, men det är en annan sak.

Kommentera