Café

49281 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1295442

Sv: Viktigaste Valfrågan
Björn W:

Vi får väl se vad Dysso, Metal Guru, mok och westerlind tycker. Det du kallar mig skulle nog kunna ses som att bryta mot forumreglerna om påhopp på person.

Jag har inte riktat några anklagelser mot dig, inte en enda gång faktiskt, vidare dricker jag inte latte och inte heller vet jag vad "guilt by association"-stilen är för något.

Jag tror att du har fastnat i vinkelvolten, eller nåt.

Vidare är väl inte "sola sig i blänkande amerikanska vapen" så farlig.Det ska ses som en omskrivning för att vilja duga inför amerikanerna. Det är ett av retorikens huvudmedel med metaforer och liknelser.

Jag anser att båda dessa krig är etiska och moraliska moras. Anledningen att det går så inihelevete tungt är att de bygger på lögn. Över en miljon irakier har dött, mellan 4-5 miljoner är på flykt. Hur många människor som dött i Afghanistan vet vi inte.

Här hemma visar man i tidningarna en kista insvept i svensk flagga i motljus. Vi oroas för hur många svenska soldater som verkligen ska behöva dö.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: "Vi får väl se vad Dysso, Metal Guru, mok och westerlind tycker. Det du kallar mig skulle nog kunna ses som att bryta mot forumreglerna om påhopp på person."

Otroligt fånig kommentar. Du har gått in med en hög näsföring i debatten och försöker förminska dina motståndares argument till en önskan om att rätta in sig i ett amerikanskt led. Du har raljerat om att bli vän med USA på Facebook, om "dumliberaler", om "papegojor" och du viker inte en tum från dina förtäckta insinuationer om att den svenska insatsen, medvetet eller omedvetet, skulle vara en del i en amerikansk strävan efter världsherravälde.

Det finns inga öppningar till en debatt med dig i det här ämnet eftersom du redan vet alla svar men ändå inte vill föreslå några lösningar.
Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan

hellge:
"Vi får väl se vad Dysso, Metal Guru, mok och westerlind tycker. Det du kallar mig skulle nog kunna ses som att bryta mot forumreglerna om påhopp på person."

Denna moderator tycker ännu ingenting om frågan ovan, eftersom ni klarar av att argumentera mot varandra utan att dra vapen. Däremot tycker jag att många har att lära av er hur just en sjysst forumargumentation/diskussion ska gå till.

:0)

Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Att säga att kriget går så tungt för att de bygger på en lögn är en kraftig överdrift. Tillförseln av nya motståndsmän, svår lokalisering och rejält tilltagna resurser hos motståndarna skulle jag ranka som väldigt mycket större orsaker.

I Irak har man lyckats ta undan en diktator som inte drog sig för att döda sina medborgare heller, hur många har han haft ihjäl? Om det Irakiska folket vill ha lugn och ett ordnat samhälle då har de just blivit serverad den bästa chansen på länge att få det.

Jag kan inte förstå varför hetsen kring Afghanistan är så akut, vi har haft soldater i Kosovo sedan 1999 tror jag. Styrkor som fortfarande pratar om kravaller för 2-3 år sedan som senast de fick lite puls. Så är det av ekonomiska skäl som vi ska ta hem trupper bör det rimligen vara därifrån som vi ska ta hem soldater.

Men i Afghnistan där det uppenbarligen finns jävligt vapen och personer som gärna tar ihäl västerlänningar, dessa personer kommer på ett eller annat sätt se till att deras liv tar slut genom antingen en attack på vårt samhälle hos oss. Eller på ett slagfält i en krigszon alá Afghanistan. Och då är det i min smak bra mycket vettigare att det sker där, då vi är medvetna om situationen och hotbilden istället för att vi får en iskall chock som sveper in över oss som tidigare skett i London, NY och Mumbai för att nämna några.
Kommentera