Café

49277 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #453011

Sv: Vissa saker är värda att kämpa för !!!
knaskamilla: Jag har åkt alla färdmedel rätt mycket pga dels att jag har bott ungefär överallt, och kommunikationerna är inte desamma överallt. T ex är det värdelöst att ta sig norrut från Sundsvall, eller var det iaf då, oavsett färdmedel. Ibland fick man flyga via Stockholm - till ett högre pris än om man åkt raka vägen förstås - för att ta sig upp till norraste norr. Dock var det ju att föredra framför att skaka på buss eller tåg ett halvt dygn, och inte har man någon större lust att ensam köra bil den sträckan på vintern.

Buss Umeå-Luleå funkar. Då kan man passa på att jobba under resan. Dessutom funkar det ju att köra bil den sträckan även om resan kan kännas låååång under vintern när det är mörkt ute.

När jag bodde i E-tuna var jag tvungen att oavsett färdsätt åka via Stockholm för att ta mig vidare. Bara den tid det tar att ta sig från E-tuna till Arlanda tar ju längre tid än flygresan. Dock är ju även det helt klart att föredra eftersom restiden annars nog ligger på ca 17-18 timmar med tåg. Usch. Flyg är verkligen bäst - helst när man inte behöver åka med något annat än flyg undantaget bil/taxi till flyget.

Alltså var egentligen Fjollträsk bäst att bo i, sett till kommunikationerna. Kanske sett till andra saker också, typ shoppingmöjligheterna. Att det sedan bara finns genomusla hockeylag där och att jag just nu inte har en tanke på att flytta tillbaka dit där är ju en annan sak.
Kommentera