Café

49256 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #632926

Sv: Från tidningarnas brokiga innehåll.
Saxat från Kuriren.nu:

"Biltjuven": Det här kommer jag få äta upp

PITEÅ, KURIREN.

"Bilstölden" i Piteå har klarats upp.
"Tjuven" har erkänt sitt misstag.
- Jag tog fel bil. Gissa om jag kommer att få äta upp det här på jobbet, säger mannen till Kuriren.nu.

Den märkliga historien utspelade sig under måndagen utanför Beijer i Piteå, där polisen larmades om "en bilstöld" víd 11-tiden.
Den "skyldige" gärningsmannen hörde själv av sig efter att ha läst om händelsen på Kuriren.nu. Så här berättar han om sitt misstag:
- Jag hade varit in på Beijer och gick väl i mina egna tankar. Jag såg en röd Volvo och tänkte inte mer på det utan satte mig och körde iväg. Nycklarna satt i precis som jag hade lämnat dem.
Märkte du aldrig att det inte var din bil?
- Nej, inte en tanke. I stället tänkte jag på att jag skulle nog hinna käka lite innan nästa jobb. På lunchstället ringde en man från polisen och frågade om jag körde omkring med en röd Volvo 245.
Vad tänkte du då?
- Jag blev förvånad och grubblade över vad jag kunde ha tänkats gjort. Hade jag kört för fort? Polismannen frågade sedan om vilket registreringsnummer fordonet jag körde omkring med hade. Jag förstod ingenting, men när jag räknade upp numret fick jag höra att det fordonet stod kvar på Beijer! Jag hade tagit fel bil.
När mannen, som vi låter vara anonym, berättar om den oväntade insikten brister han ut i ett smittande gapskratt.
Han fick ett lika gott skratt när han kom tillbaka till den röda Volvo som han hade "lånat" på Beijer.
- I den andra bilen fanns en barnstol. Jag kan inte fatta att jag inte upptäckte det när jag klev in i bilen, säger mannen och skrattar på nytt.
Han har nyss återlämnat bilen till sin rättmätige ägare och återfått sin firmabil. Han fruktar just nu bara en sak.
- Oj, jag kan höra hur mina arbetskamrater kommer låta när jag kommer tillbaka till jobbet. Polisen lyckades spåra mig genom att ringa min chef, så nu vet alla på jobbet vad jag har gjort. Gissa om jag kommer att få äta upp det här!
Kommentera