Café

49254 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #898636

Sv: Viktigaste Valfrågan
Wayne Gresky: Debatten om sjukskrivningar är intressant. Experternas förslag var en försöksballong. Den sköts ner ganska snabbt, men bli inte förvånade om det kommer ett i princip identiskt förslag nästa år.

På längre sikt lär vi få ställa in oss på att olika försäkringslösningar kommer att ersätta de generella välfärdssystemen. De som vill och har råd att försäkra sig påverkas inte. Alla skattesänkningarna har gjort oss medelklassare så kassastarka att det är lätt att klara egna försäkringar. Men vad gör vi med alla de som inte har råd? Accepterar vi att hälsa, tandvård, boende och socialt skydd är en fråga om egna pengar? Köper vi teorin att alla kan bygga sin egen lycka, skit samma att Rosengård, Rinkeby och Angered brinner?

Jag har fått flera skattesänkningar det senaste året. Men hur köper jag bättre skola, sjuikvård och dagis för de hundralapparna? Det kanske hade varit bättre att inte sprätta ut alla de där hundralapparna uta att hålla i dom istället och göra rejäla satsningar på skolan och vården?

Den viktigaste valfrågan i nästa valrörelse blir om samhället består av ett antal individer, familjer och föreningar eller om vi menar att ett gott liv för en del faktiskt förutsätter att vi alla har ett anständigt liv.
Kommentera