Café

49254 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #909053

Sv: Kunskapens dag
scim: Efter att ha sett filmen kan jag bara hålla med dig. Fredrik Härens är ingen bra talare, de som utnämnt honom till årets talare 2006/2007 måste ha haft väldigt få att välja mellan.

Han är osäker och använder sig av en teknik som är billig. Han väljer att först locka till skratt och sedan komma med pekpinnar riktade mot publiken. Billigt och osnyggt. Han fångar heller inte publiken på något sätt utan spelar istället överlägsen.

Han väljer dessutom, precis som du säger, att skapa sanningar utifrån antaganden och påståenden. Ungefär som Aftonbladet och Expressen gör. Google är skapat så att om den hittar ett mer förekommande ord i sin databas än vad du skrivit, då föreslår den det. Det bevisar bara att tekniken är längre gången i västvärlden och att fler har tillgång till Internet här, än vad man har i öst. Med andra ord, det finns fler sidor om Hollywood än Bollywood. Att Fredrik Härens blir förvånad över det bevisar bara att han inte vet så mycket som han vill påskina.

Med andra ord är det nämligen systemet i öst, med diktaturer och inskränkta ledare vad det gäller demokrati och frihet, som satt det här i rullning. Det är det som gjort att Kina, Indien och flera andra länder i Asien är så icke-omtalade som de är. Öppenheten har inte alltid funnits där och finns i många fall fortfarande inte.

När han sedan drar upp det här med kostnader för arbetskraft så blir jag bara förbannad. För det han får fram, om än i förtäckta ordalag, är att endera är våra västerländska arbetslagar för stränga, eller så är det okej med folk som arbetar för underlöner och med odrägliga förhållanden. För tro nu inte att arbetskraften är billig i Asien, bara för att de är så vänliga och trevliga.

Om han istället för att ha åkt på bil-karaoke valt att åka ut i utkanterna och sett hur folket lever där så hade han kanske inte snackat så som han gör.

Och så det här med olympiska medaljerna. Varför gör inte en designer i London en medalj som är vacker i hela världen är en lika dum fråga som att ställa frågan "Varför gjorde inte Picasso tavlor som alla i hela världen tycker är vackra?".
Kommentera