Café

49254 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #909152

Sv: Kunskapens dag
hellge: Du pratar om västerländs arrogans, eftersom kartor är felaktiga i sina proportioner och för att Europa ligger i mitten. Vi kan ju se på denna karta, om vi vill. Österländsk arrogans.

http://www.telescopes-astronomy.com.au/world_super_map_full.jpg

Sedan kan vi ju också kommentera lite om en annan österländsk ledare. Kim Jong Il, ledaren för Nordkorea, var och spelade golf. Hans resultat? 18 slag. Och nu snackar vi inte minigolf eller korthålsbana. Vi snackar långgolf med par 72. Världens bästa golfare, med andra ord? Nä, bara en ledare som är så patetiskt självgod att han inte kan vara sämre än någon annan. Så när han slagit ut från tee så sprang en av hans anställda fram, tog bollen och sprang och la den i hålet. 18 Hole in One, the Asian way.

Du skriver också om världens mitt. Mig veterligt är det bara ett land som kallat sig för Mittens rike. Det landet ligger varken i Europa eller i Nordamerika.

Och precis som Wayne säger, han väljer att totalt strunta i Japan. Ett av de världsledande länderna i teknik, arbetskraft och varumärken. Är det för att han har ett personligt agg mot Japan, gick hans Sony-TV sönder veckan innan föredraget, eller var det helt enkelt så att om han nämnt Japan så hade hela hans föreläsning fallit, både retoriskt och faktamässigt?
Kommentera