Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.
Metal Guru:
Ja, snacka om att läsa mellan raderna, när man drar upp något ganska oväsentligt gång på gång.
Lägger ner spaltmeter på spaltmeter, eftersom man fått för sig att prefixet är det primära som kan diskvalificera ett möte av derbykaraktär (tydligen inte när det gäller madonnor). Inte ens sekundärt verkar det vara av någon betydelse om något är av derbykaraktär eller inte.
Hur hårt mellan raderna måste man då inte läsa, när man inte kan lägga det bakom sig?
Metal Guru skrev: "Ja, det tycks ju inte nå fram att det är själva uttrycket E4-derby som jag underkänner".
Det var nog fan det roligaste du skrivit på länge. Den får du gärna dra en 15-20 gånger till. Nästan lika roligt som att alla möten med lag som ligger vid E4:an måste vara ett E4-derby :-)
Förresten utvecklade du något kring Madonna-derbyt i Milano? Dom allra flesta madonnor finns ju någon annanstans än just Milano :-)
Metal Guru:
På tal om humor. Hur länge har du ältat det här och hur många säkringar har du brännt i denna hysteriska prefix-fobi.
Alla vet väl vilka lag som ligger vid E4:an. Nästan alla utom du vet att flertalet av dessa möten inte är av derbykaraktär. I dom fall dom ändå är det, så kallas dom oftast ändå inte för E4-derby, därför att det finns en bättre regional anknytning, som i vissa fall även kom till innan E4:an fick sin nuvarande sträckning.
Det är ju bara i din bok som ett E4-derby automatiskt måste inbegripa alla lag som ligger vid E4:an.
Det är ju inte svårt att förstå att Dalarna inte längre är ES-mässigt, om retoriken håller Metal Guru-klass. Fast det kan förstås bero på andra omständigheter också.
Att dra samma roliga histora gång på gång, kan ju antyda en viss senilitet eller kanske begynnande alzheimer.
Metal Guru:
Färjestad-Frölunda utanför gemenskapen? Jag trodde det var det mest klassiska västsvenska derby som funnits inom svensk hockey. Faller inte detta inom derbygemenskapen?
Ja, varför skulle Rögle tillhöra en fet E4-derbygrupp, när det inte inte ens ligger vid E4:an som du tll och med själv beskriver. Om vi skall leta derbymotståndare till Rögle, så är det väl egentligen bara Malmö som kvalar in. I så fall är väl E6:an den gemensamma nämnaren. Både Malmö som Ängelholm ligger ju vid E6:an och ingen vid E4:an. Annars har väl just dom mötena sedan en lång tid tillbaka det mest klassiska Skånederbyt...eller har åtminstone kallats för det.
Sedan får du gärna utveckla dig lite. Hur hade du tänkt dig utformning och spelschema för dessa derbygrupper. Där du då initialt vill ha två lag i en grupp och övriga 10 i den andra. Fast det kanske krävs en större pajas än dig för att förklara det?
distanserad:
Greger von Konow har alltid fascinerat mig. Hans statistik började presenteras i facktidningen, Hockey, redan någon gång på 80-talet. Allt om ES och SM.
Nu är han på hockeyligan.se för andra eller tredje säsongen. Jag har alltid undrat var hans lagsympatier ligger? Nu vet jag! Han är Diffare av den gamla skolan, dom med ett väl utvecklat storhetsvansinne.
Jag startade denna tråden igår. Och idag är det Gregers tur på "Inför Torsdagskvällen" Trist att det skulle behövas så lite för att man skulle vara inne i gamla hjulspår igen och stick i stäv med ditt senaste uttalande i den här tråden.
"Om det skulle gå riktigt bra för Djurgården under säsongen kanske det kan bli aktuellt att flytta tillbaka till Globen, så att laget får spela inför ännu större publik. Det går "bara" in ca 8 000 personer på Hovet."
Shit pomfritt! Greger raljerar på!
"Den negativa publikutvecklingen i Stockholm på senare år har gjort att många nästan glömt bort hur det var tidigare, då det satt 10-11 000 åskådare i Globen i nästan varje match."
Detta är ju lite märkligt då DIF:s bästa publiksnitt härrör från säsongen, 89/90 (första säsongen i Globen), då man hade 9 571, vilket indikerar att redan då hade de flesta matcher betydligt under 10-11 000. 90/91 hade man 8 873 och 94/95, 8 693. Detta är de enda tre säsongerna som DIF snittat över Hovets nuvarande kapacitet.
AIK har två säsonger över Hovets nuvarande kapacitet. 8 730 (90/91) och 8 593 (89/90). DIF och AIK har tillsammans 30 ES-säsonger i Globen och som sagt bara fem av dem ligger över Hovets nuvarande snitt. Fyra av dem är ju också satta i direkt samband med att Globen öppnades.
Så jag ställer mig frågan. Tuggade Greger skumma svampar, eftersom han kan utmåla denna klaustrofobiska tidsepok. Eller är han Diffare av den gamla skolan. Globenrevisionism är ju annars något nytt. Man behöver ju knappt gå 10 år tillbaka i tiden, då var istället 80-talsrevisionismen gällande och Globen var en dolkstöt i ryggen för 08:orna.
Greger skingrar sedan alla tvivel, om sig själv som Djurgårdare, genom att ge sig på AIK:s ekonomi och inte med en enda rad ta upp DIF:s ständiga underskott, he he:
"Sedan skulle det förstås vara bra om AIK kunde ta sig upp i Elitserien med ett bra lag som kan stanna kvar där, och har ordning och reda på ekonomin. Det håller inte att ha det som man har i dag med ett kraftigt underskott (åtta miljoner kronor), vilket sätter stopp för nya spelarinköp, någonting som är nödvändigt om AIK skulle ta klivet upp i Elitserien till nästa höst."
Det optimala utpekandet av sig själv som gammeldags Diffare kan nog dröja till i vår och AIK tar steget upp i ES. Bli då inte förvånad om någon vill återinföra derbygrupperna i ES :-)
distanserad:
Spelar säkert in det också, men jag tror det är av mindre betydelse. Exempelvis åkte DIF fotboll ur allsvenskan 99 eller var det 98 utan att det påverkade hockeyn.
Att man dessutom säljer säsongsbiljetter utan motstycke innan säsongen, tror jag också är en indikation på, att fotbollslagets framgångar eller motgångar är av mindre betydelse.
Rent kvalitetsmässigt har det väl också länge varit en tidsfråga, innan ishockeyn skulle spela ut fotbollen även i 08-området.
Jag tror ju att tittar man lite bredare så fångar hockeyn upp fler som tycker det är god underhållning att besöka Hovet även om man inte är inbiten Diffare. Jag tror fotbollen har betydligt svårare att fånga upp den gruppen.
Fast den största anledningen är nog ändå att man konsekvent har valt Hovet som hemmabas. Den tillgodoser mer än väl det intresse som finns/funnits.
Efter fem spelade hemmamatcher har DIF ett hemmasnitt på 6 972. Låter kanske inte så mycket, för att vara en miljonstad. Men i en ES-historisk jämförelse, så är det här smått fantastiska siffror.
För det första befinner vi oss i oktober månad. Av tradition brukar inte Diffaren hitta till Hovet/Globen förräns vi skriver december månad. Alltså ligger man redan nu på en notering, som med största sannolikhet kommer att höjas en del.
Ett publiksnitt runt 7 000, utan att det bygger på derbyn mot AIK, hör inte till vanligheterna och har bara inträffat en gång tidigare, lockout-säsongen, 04/05.
6 972 i en anläggning som har en kapacitet på 8 422 betyder en beläggning på 82.78%. För första gången i DIF:s ES-historia kliver man över 80% när det gäller beläggningen.
Tidigare beläggningstoppar i DIF:s historia härrör från tidigt 80-tal. 80/81-82/83 låg beläggningen på 72.08-73.32%. Nu ligger man alltså 10% över det. Visserligen tog Hovet nästan 10 000 på den tiden, men dagens publiksnitt är ungefär det man hade då.
Förmodar att det är en långsiktig strategi som nu börjar bära frukt. DIF är nu inne på tredje säsongen med enbart Hovet som hemmaplan. Det är don efter person som nu börjar betala sig.
Dessutom sålde man nu under hösten "all time high" på sina säsongsbiljetter, över 2 500. Vilket innebar att det i genomsnitt bara finns 5 700 biljetter tillgängliga till de enskilda matcherna. Vilket i sin tur leder till att fler människor är ute i tid till de mest attraktiva matcherna. Vilket i sin tur skapar en större efterfrågan, just för att biljetterna nu har blivit attraktiva och är något som det ibland blir svårt att få tag på. Vilket i sin tur kommer att leda till att ännu fler löser säsongsbiljett till nästa år.
Hovet håller på att etablera sig till ett garanterat "upplevelsekoncept" alla dagar i veckan. Något som C+ och deras säsongskort inte riktigt kan konkurrera med.
Din gylf är öppen.