Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #529510

Sv: Silly season-tråd
Jag lämnar nu DIFhockey.se där jag hängt sedan DIF.net tiden och landar här inne bland gamla bekanta som Frasse och Skuggan. Det bär mig emot, men DIFhockey.se har för länge sedan passerat dagisnivån:


Om vi utgår från att NHL drar igång igen har jag följande tankar inför nästa säsong:

GENERELLT

Slutspelet och delar av grundserien visar med all önskvärd tydlighet att djurgården behöver en bredare trupp. Jag har i flera år nu tjatat på att jag tror att något är fel med för säsongsupplägget. Det känns inte som om våra killar är i fysiskt topptrim, dessutom har vi ÅTERIGEN haft lite för mycket skador i truppen för att det enbart skall kunna skyllas på otur.

Jag vill se fyra kompletta BRA femmor kompletterat med ett par duktiga juniorer.

Då går vi in på lagdel för lagdel.

MÅLVAKTER

Det smärtar mig djupt att konstatera att Bjurling inte motsvarat mina förväntningar. Han är ung och har tiden framför sig. Dessvärre kommer han inte att utvecklas på bänken samtidigt som vi inte har råd att låta honom stå enbart för att utvecklas.

Mitt förslag till lösning är att kontraktera en bra målvakt som får kämpa med Bjurling om förstaspaden. För Bjurling andra spaden bör han lånas ut till ett lag i Allsvenskan för att få mycket istid.

Mitt förslag är Vålerengas Chris Mason.

Detta innebär att Roffe W får gå.


BACKAR

Fernholm är ett stort framtidslöfte (nästa Niklas Kronwall?) och bör vara ordinarie. I Pettersson, Oduya och Kromwall har vi ytterligare tre bra defensiva backar. Frazze och Strömberg bör lämna truppen.

De fyra backarna ovan bör kompletteras med 4 mer offensiva backar av god kvalitet. Minst två av dessa bör vara av yttersta elitserieklass.

Falk återomskolas till center.

CENTER

Jag räknar iskallt med att Micke lägger av. Falk går upp och tar hans centerplats. Linkan tar den andra centerplatsen (hans position i banan kan man fundera mycket kring, men hans skickliga händer gör att jag väljer att placera honom centralt) då återstår två att fylla. Jag tror efter den sista matchen mot Frölunda att Robban Nilsson kan ta ansvaret av att spela centralt i fjärdelinen.

Vidare hoppas jag att Espen kurerar sig och sålunda är gjuten som center.

FORWARDS

Jag vill i varje kedja se en passningsskicklig center kompletteras med en naturlig målskytt och en rivig power forward. När det gäller rivjärn finns det några att välja på, det ser lite tunnare ut bland de naturliga målskyttarna. Ur dagens trupp skulle jag plocka ut Rudslätt, Ottosson och Thoresen som ”producenter” återstår att rekrytera en målskytt av högsta elitserieklass (i ljuset av detta är det tråkigt att vi inte får se Marre i DIF-dressen nästa år).

Som rivjärn kvalar Kollar, Ölvestad, Eklund och Kristoffersson in på min lista.

Ur dagens trupp återstår då (efter att ha sparkat Frazze och Strömberg, pensionerat Micke samt sett Marre lämna klubben) unge Salle som jag ser som reserv på gränsen att ta en ordinarie plats.

Detta ger följande laguppställning:

MÅLVAKTER

Mason/Bjurling

1. FEMMA

Pettersson – X
Ölvestad – Knudsen – X

2. FEMMA

Kronwall – X
Kristoffersson – Linkan – Ottosson

3. FEMMA

Oduya – X
Eklund – Falk – Rudslätt

4. FEMMA

Fernholm – X
Kollar – Nilsson – Thoresen

RESERVER

Salle

Nu efterlyser jag namn att fylla X:en med.

Dessutom ryktas det om att Spets och Jämtin är på väg in i truppen. Vem ska i så fall bort? Vad tycker ni om min laguppställning – vem ska bort och vem ska flyttas på?

Som tillägg tror jag att ett av de viktigaste nyförvärven nästa säsong blir Challe. Men honom i båset och omklädningsrummet kommer laget att få ett rejält lyft!

Vid en eventuell NHL-stejek/lockout tycker jag att vi skall komplettera laget ovan med följande spelare:

Turco i mål.

En ren proffsfemma bestående av:

Dan Boyle – Tjärna
Ekman – Sundin – Orzhag

Samt låta Mackan Nilsson gå in som power forward i andra linen. Kan vi dessutom övertyga Ragge om att lira i DIF och kanske locka till oss Lidström är de båda också Gjutna. Med detta tänk får vi följande laguppställning (utan ytterligare värvningar):

MÅLVAKTER

Turco/Bjurling/Mason

1. FEMMA

Dan Boyle – Tjärna
Ekman – Sundin – Orzhag

2. FEMMA

Ragnarsson – Lidström
M. Nilsson – Knudsen – Ottosson

3. FEMMA

Pettersson – Oduya
Linkan – Falk – Ottosson

4. FEMMA

Fernholm - Kronwall
Ölvestad – Rudslätt – Thoresen

RESERVER

R. Nilsson, Salle, Kollar, Eklund och Kristoffersson

Drömma kan man ju alltid göra ….
Kommentera