Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #539583

Mesta Mästarna i ekonomisk kris
Sportbladet basunerade igår ut att Mesta Mästarna är i en ekonomisk "kris" och visst har man delvis rätt om det.
Men riktigt så illa som Sportbladet påstår är det dock inte.

Vad beror då denna "kris" på kan man fråga sig?
Det har länge varit ett känt faktum att det är stora skillnader mellan att driva elitverksamhet i Stockholm och ute i landet.
Dels då för att man har "3" storklubbar men också för att huvudstadens politiker är mer intresserade av att bygga cyckelbanor och jaga bilister än att värna om idrotten i staden.
Samtidigt som klubbar som Färjestad, Hv71, Linköping m.fl. som "äger" sina egna arenor hovar in pengar vid varje hemmamatch så måste Djurgården betala ockerhyra för Globen och Hovet och man får dessutom inte ta del av några av de intäkter som görs runt matcherna.

Är då detta hela sanningen frågar man sig?
Nej visst är det inte så utan det finns också en lika stor anledning till att man inte drar in de pengar som t.ex. Frölunda gör och som bekant inte äger någon av de två arenor man spelar i.
Detta är förstås publiken, för samtidigt som Frölunda drar runt 10000 i snitt på sina hemmamatcher så drar Djurgården 6000.
Vad kan det då bero på?
Självklart är det så att ett lag som spelar bra hockey och har framgångar lockar publik oavsett om det handlar om hockey, fotboll eller för den delen bandy.
Men det är inte hela sanningen då man i städer som Karlstad, Jönköping (eller borde jag skriva Husqvarna) och Timrå med lätthet kan sälja ut 2/3 av arenorna i form av säsongskort.
Allt som oftast kan man läsa kommentarer som "transportsträcka", "tråk sport" osv. osv.

Hur många av dessa har satt sin fot på Globen eller för den delen på Hovet de senaste 10 åren?
Förmodligen har man varit där 1-2 gånger och sedan bestämt sig för att detta är "skit".
Supportrar finns det ju i Stockholm då man som jämförelse kan titta på klubbens lag i den andra stora sporten i Sverige, nämligen fotbollen.
Samtidigt som hockeyn har ett snitt på 6000 så har fotbollen 12000 och samtidigt som hockeyn inte kan fylla en buss med 60 personer till en bortamatch så åker 1500 med fotbollslaget.

Jag säger bara ta er i kragen Stockholmare och masa er till Globen för hockey är jävligt kul och skall bevittnas live.
Om inte så kanske vi står utan ett elithockey lag i huvudstaden om ett par år.
Kommentera