Inlägg #587617

Sv: Säsongen 2005-2006
Frölunda - Djurgården 2-1

Precis som i matcherna mot Timrå och Södertälje så startar Djurgården sömnigt i denna match.
Skillnaden i denna match var att man tog tag i spelet direkt efter det att Kallio gjort 1-0 (slarvigt av Ribbenstrand att inte få ut pucken).
Ett bra powerplay som med lite tur och större kyla kunnat leda till att vi gått till pausvila med ett oavgjort resultat.

Även period nummer två dominerades av hemmalaget och hade det inte varit för Lassila som verkligen räddade gästerna i denna match så hade nog Frölunda varit i ledning med ett eller ett par mål efter två perioder.
I stället så lyckades Djurgården sticka upp i en kontring och detta dessutom i spel 4-mot-5 och snyggt kvittera till 1-1 genom Fredrik Bremberg.

3:e perioden dominerades också av hemmalaget men utan att de kunde skapa någon riktigt farlig målchans.
Djurgården fick när det återstod 5 minuter av matchen chansen att avgöra i powerplay.
Dock såg man slutkörda ut och man lyckades aldrig att riktigt skapa tryck i Frölundas zon (där domare Ryhed missade en solklar puck över sarg utvisning).
I stället så gick Frölunda upp och kunde avgöra matchen med ett "slump" mål av Ronnie Sundin.
Domare Ryhed gjorde för övrigt en bra insats i denna match.

Bäst hos Djurgården var utan tvekan målvakten Lassila samt förstakedjan med Bremberg, Thörn och Thoresen.
Bäst hos Frölunda var de rutinerade rävarna Johnson, Andersson och Kallio.

Ni blickar vi framåt mot mötet med knätofsarna på torsdag (Superstars bojkottar visst matchen eftersom man inte får ta med sig trummor).