Inlägg #603914

Sv: Säsongen 2005-2006
Hv71-Djurgården 2-3 efter s.d
Måste med ens erkänna att man inte direkt hade några större förväntningar på denna match.
Döm om min förvåning när jag får se ett Djurgården som står upp emot "en av de 4 stora" och faktiskt dominerar matchbilden i spel 5-5.
Vinnerborg gjorde i den första perioden allt för att hemmalaget skulle kunna ta ledningen, då han i parti och minut plockade ut spelare ifrån gästernas lag.
Detta samtidigt som han blundade för de förseelser hemmalaget gjorde sig skyldiga till.
Trots detta så slutade perioden "rättvists" 0-0.

Hv fick inleda andra perioden i spel 5-4 och det tog bara 30 sekunder för Per Gustafsson att ge laget ledningen med 1-0.
Detta mål såg ut att ta musten ur gästerna som helt plötsligt tappade både geisten i försvarsspelet och farten framåt.
Trots att hemmalaget radade upp målchanser framför debuterande Djurgårds målvakten Mattias Andersson, så lyckades man inte utöka ledningen.

Patrick Thoresen utnyttjade en bra passning och ett dåligt byta av hemmalaget för att sätta 1-1 pucken bakom en för dagen återkommande Stefan Liv i hemmalagets mål.
3:e perioden blev matchens bästa då bägge lagen verkligen försökte anfalla och nå en vinnande resultat.
Hemmalaget lyckades efter ett fint samarbete mellan Björn Melin och Martin Thörnberg att ta ledningen med 2-1.
Återigen infann sig känslan att gästerna nu skulle vika ned sig när man återigen hamnade i underläge.
Istället för att vika ned sig repade man mod och började skapa chanser framåt och man passade på att utnyttja en avvaktande Hv utvisning för att få in 2-2 pucken.

I sudden death så var det gästerna som var det klart hetare laget och man lyckades helt välförtjänt att sno med sig bonuspoängen hem till Stockholm.

Bäste i hemmalaget var kedjan med Andersson, Thörnberg och Melin samt alltid lika nyttige Andreas Karlsson.
Bäst hos gästerna var debuterande målvakten Mattias Andersson samt Fredrik Bremberg och Nichlas Falk.

Nu kan man med tillförsikt blicka framåt emot matchen mot Timrå IK på lördag.