6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #628031

Sv: Säsongen 2005-2006
Djurgården - Mora 3-3

Hemmalaget såg till en början ut att ha bestämt sig för att ta årets första 3-poängare mot Mora.
Dessvärre visade man som så många gånger förr denna säsong att man är extremt ineffektiva.
Trots ett mycket stort spelövertag och hela 18-8 i skott så stod det 0-1 efter denna första period.
Gästerna kunde ta ledningen i powerplay genom backen Peter Smrek, ett skott som iofs inte såg allt för hårt eller för den delen välplacerat ut.

Den andra perioden ryktes sönder av utvisningar och hemmalaget visade återigen prov på sin oförmåga att göra mål i numerärt överläge.
Ross Lupachuk delade ut en mycket ful crosschecking på Jimmy Ölvestad, efter det att Jimmy "åkt" på Vehanen i gästernas mål.
Under denna utvisning så lyckades dock Mesta Mästarna med att få utdelning och det var Daniel Rudslätt som tog till vara på en retur fram för mål.

3:e perioden blev om än ännu mer sönder ryckt av utvisningar än den andra.
Gästerna visade prov på mycket dåligt humör och drog på sig utvisning efter utvisning.
Hemmalaget tog ledningen med 2-1 genom Patrick Thoresen, fint framspelad av Fredrik "linkan" bremberg och Nichlas Falk.
Strax efter ledningsmålet så drog Mora på sig en dubbelutvisning och man satt bara och väntade på att 3-1 pucken skulle hamna bakom gästernas målvakt.
Men istället för 3-1 så kom 2-2 genom Eric Johansson, påpassligt framspelad av Pasi Vehanen.
Hemmalaget tog återigen tag i taktpinnen och det tog inte många minuter innan 3-2 pucken satt bakom Vehanen.
Gästerna tilläts dock återigen att kvittera, denna gång genom Martin Jansson.

Sudden blev en enda lång transportstäcka där inget av lagen såg ut att ha energin att avgöra matchen.

Bäst hos hemmalaget i denna mycket dåliga match var Patrick Thoresen och Fredrik Bremberg.
Bäst hos gästerna var grinige och vid flertalet gånger riktigt fult spelande målvakten Pasi Vehanen.