1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18875 inlägg · 1109 ämnen

Inlägg #2745276

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: 1981 var nog det bästa tycker jag också. Det är längesedan nu men jag minns att det stod 1-1 efter andra. I tredje drog FBK ifrån, och när man ledde med 5-1 i slutet av matchen så sa hallspeakern från sekreterarbåset något i stil med att vi i publiken inte skulle ta oss in på isen när FBK vunnit guld. Det sista orsakade stor munterhet i publiken eftersom det trots allt var en del minuter kvar av matchen.
Näst bäst är nog 7:e i delfinen 2022. Jag och en av mina grabbar gastade oss hesa när Linus gjorde 2-0 och vi kunde börja hoppas på guld.
På tredje plats vet jag inte riktigt. Måste nog fundera på den.

Men vilket är ert suraste hockeyminne? Mitt är nog följande: 1979 var FBK i semifinal mot Djurgården. FBK vann i sudden hemma med 5-4 men åkte på pisk i Stockholm med 5-1. Farsan köpte biljett till tredje och avgörande i Göteborg, men stryk igen med 5-1, och i slutet av matchen när vi på FBK-sektionen reste oss och gick så skanderade DIF-klacken "Ska ni gå hem nu? Ska ni gå hem nu?" samtidigt som de klappade händerna i takt. Glömmer aldrig det. Skönt nog torskade DIF i finalen mot MoDo.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det elfte Guldet
janersa: Suraste minnen jag har 1. 1983 Sittande i Scandalium där Jurgårdarn fått en hel långsida emedan vi var utspridda överallt samt NHL säsongen där finalen avgjordes av att en VF spelare lyckades kasta in pucken sudde, robotmannen skicka raketen och domarna såg nada.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
janersa: Förtränger dåliga minnen och tar aldrig upp dom igen, enklast så 😎

Kommer vara på plats om några timmar, minns inte när
Vi vann mot dom senast, men håller tummarna för att vi överraskar
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
janersa: Då var det dags att ta emot Fusklunda. Tycker vi ofta brukar ha svårt med dem, men bara FBK 1) kan gå för fullt från start och inte tycka att matchen startar först någon gång i andra perioden, och 2) sluta dra på sig utvisningar i parti och minut, då vinner vi med 5-3 ikväll.
Kommentera