Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #1205076

Sv: Diverse

T T:

Om man missar en så pass klar situation måste man väl ha fel position? Dommarens uppgift är att se ALLT det är därför han finns på planen, missar han något så pass stort som detta så är han felplacerad.

För så sent som i våras sades det på fotbollsupptakten att domaren skall vara i händelsernas centrum så att han ser vad som sker men men det kanske inte gäller i landslagsmatcher utan bara i ungdomsmatcher vad vet jag :)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Diverse

Stefan: "Om man missar en så pass klar situation måste man väl ha fel position? Dommarens uppgift är att se ALLT det är därför han finns på planen, missar han något så pass stort som detta så är han felplacerad."

Stort? Henrys hands går på ett ögonblick. Det är en minimal händelse tidsmässigt, och jag törs lova att hälften av de som är upprörda inte ens skulle se handsen på en repris om den inte gick i slow motion. På PDF:en som MetalGuru länkar ser man också att Martin Hansson har en i det närmaste perfekt situation för att ha koll på så mycket som möjligt. Hade han stått närmare hade han haft sämre överblick, han kunde ju omöjligt veta att det var just vid Henry en situation skulle uppstå.

Kommentera

Sv: Diverse

Stefan: "Om man missar en så pass klar situation måste man väl ha fel position?"

Allt är relativt.
Mao så kan du vända på steken: om domaren de facto har rätt position enligt de riktlinjer som finns för hur en domare ska röra sig över banan, så kan väl SPELARNA haft fel position ur domarens synvinkel, sas.

Kommentera

Sv: Diverse

Stefan:
Domaren var absolut rätt placerad när frisparken slogs.

Att sedan han inte hann med att teleportera sig till bakom höger målstolpe är inte domarens fel utan evolutionen av den mänskliga organismen.

Kommentera