Fotboll

16657 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #1258494

Sv: Allsvenskan
Björn W:
Är du verkligen inne på rätt spår här?

Varför är Argentina med sin pool på 39.7 milj invånare så framgångsrika på att spöa upp engelsmän, när Kina med 1321.8 milj och Indien med 1160.8 milj INTE spöar engelsmän alls?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allsvenskan
Metal Guru: Enkelt när det gäller Kinas och Indiens misslyckande, för lågt kaloriintag i relation till Västeuropa sedan industrialismens genombrott och för svag fotbollskultur - med andra ord är vi nog chanslösa i det långa loppet.

Argentina i relation till Brasilien har haft en högre levnadsstandard vilket offset-tar Brasiliens större talangpool i viss utsträckning.

Argentina i relation till England överpresterar.


Befolkningssiffror är som du säger inte det avgörande, men staten Storbritannien har avsagt sig starkare landslag för att vårda de nationalistiska känslorna i de gamla länderna i det förenade kungadömet.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Allsvenskan

Jag tror inte befolkningssiffror är av något avgörande intresse för att förutspå hur bra ett landslag i fotboll ska bli. Det är viktigare att ha en så framgångsrik fotbollskultur som möjligt, förmågan att ta hand om de talanger man vaskar fram - samt förmågan att bygga lag av de talanger man har.

Redigerad kommentar

Kommentera