Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #2546081

Sv: Superettan
Pinaceae:

En tredjedel av serien är passerad. Borde normalt vara en del utkristalliserat vid det här laget, men det känns ännu rätt grumligt överlag. Tror mest på Öster. De känns stabila och öser in flest mål, men har å andra sidan släppt in lika många som vi. Västerås släpper in minst, men producerar inte så mycket framåt. Visar dock på en defensiv styrka som är ack så viktig. GAIS har tappat många poäng på sistone, annars hade man lett serien, men de kanske lyckas styra upp skutan på nytt. J-Södra har en stark offensiv, men släpper in sjukt många mål. Därför lite tveksamt angående dem. Sedan vågar jag inte riktigt tro på oss själva ännu och lagen vi har bakom oss tror jag ännu mindre på. Återstår att se om ÖIS uppryckning är tillfällig eller om de kommer att blanda och ge i fortsättningen. GIF har i alla fall inlett bättre än jag hade tänkt mig. Ser gärna att vi fortsätter i ungefär samma stil. Matchen i Gävle senast var den hittills allra bästa för vår del i mitt tycke.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Superettan
DJ Hemp:

Borde verkligen vara en del utkristalliserat vid det här laget, men det är ovanligt jämnt från plats elva och upp till förstaplatsen.

Det som en brukar titta på är ju hur målskillnaden ser ut i förhållande till tabellposition. Oftast är det ju plusmålslag överst i tabellen sedan runt noll och därefter minusmål. Skövde ligger onekligen där de ska på sina minus 11.

Därefter ligger Helsingborg och Eskilstuna på vardera minus 5.

Sedan Gefle och Brage på minus 4

Örebro minus 3

Trelleborg och Landskrona på minus 2

Det är alltså dessa minuslag som hamnar botten åtta när serien är slut i så fall.

Antar att Helsingborg kommer göra stora truppförändringar och att de lyfter av den anledningen. Örebro likaså? Vi får väl se.
Kommentera

Sv: Superettan
”Återstår att se om ÖIS uppryckning är tillfällig eller om de kommer att blanda och ge i fortsättningen.”

Konstig mening det där känner jag. Betyder ju ungefär samma sak, så ordet ”eller” är därmed rätt malplacerat. ”Och” hade nog passat bättre även om det inte blir optimalt då heller. Förhoppningsvis fattar de flesta hur jag egentligen tänker.
Kommentera