Fotboll

16657 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #2709606

Sv: Premier League
Är fotbollen redan död? Kanske inte riktigt än, men något har ju förändrats de senaste åren och när man läser såna här artiklar, som tar upp vilken fotboll vi kan komma att ha i framtiden, då blir känslan att vi redan är på väg just dit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League
Rip Kirby: "Är fotbollen redan död?"

"
Den ena är den om vad som ledde fotbollen hit, inte minst den om hur Premier League ser ut att ha skapat Frankensteins monster, som nu vänder sig emot ligan själv.
"

Tycker han bör ta bladet från munnen, ägandeskapet är roten till problemen. 51%-Regeln är den enda lösningen, hade gärna sett 75% likt Bayern München eller 100% som Heidenheim.
Kommentera

Sv: Premier League
Rip Kirby: För mej dog klubb-fotbollen för många år sedan, men gillar att se mästerskap med landslag plus QPR då. Sjukt snygga tröjor, trots allt.
Kommentera

Sv: Premier League
Premier League behåller VAR-systemet.
Wolverhampton hade lagt fram förslaget. Anledningen var att VAR-beslut gått emot laget flera gånger under den gångna säsongen och hade skapat en irritation mot systemet.

"Men när de 20 klubbarnas representanter röstade om saken på torsdagens årsmöte föll valet på att behålla systemet. Fjorton klubbar hade behövt rösta för ett avskaffande för att förslaget skulle gå igenom.

Man kom dock överens om att försöka göra systemet än mer tillförlitligt.

”Även om VAR innebär mer exakta domslut, bestämdes det att man ska utveckla systemet för att gynna både fotbollen och fansen”, skriver Premier League i ett uttalande på sin hemsida.

I höst införs också semi-automatiserad hjälp för bedömningen av offside i Premier League. Förhoppningen är att den förändringen också ska leda till snabbare VAR-beslut."
Kommentera