Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #2719573

Sv: Superettan
Peja:

Notera att du skrivit "Det beror på att Bengtsons sommarvärvning från Sundsvall är för dålig."


Gefle kommer inte bli magiskt bättre utan Bengtsson. Det som krävs är en mycket bättre ekonomi om de ska komma ur sin vardag, det är långt ifrån säkert att de nått superettan utan Bengtsson.
Gefle var ju trots allt på ekonomisk dekis sedan, ja säg när.

Att ha gjort en del mål och att spela en underhållande och bollskicklig fotboll är inte samma sak.

Ska dock bli intressant att se var Sandviken är nästa säsong, kan de bygga likt ÖFK gjorde? Kommer det visa sig att de är en Kindbergsituation?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Superettan
Pinaceae:

Gefle - Varberg 0 - 3 efter 62 minuter, ser inte bra ut för Gefle

Sjukt viktig match i botten av tabellen
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Gefle kommer inte bli magiskt bättre utan Bengtsson, men med en sportchef som likt Pelle Olsson letar fynd i lägre divisioner kommer man att ha utvecklingsbara spelare med återförsäljningsvärde i laget. Det kommer generera i intäkter. Bengtsson tar bara sina gubbar från Sundsvall och U-landslaget. Det är i regel mediokra spelare utan återförsäljningsvärde.

Att Bengtsson redan nu måste ersätta den tilltänkta förstamålvakten som han värvade inför säsongen, alltså för ca 9 månader sedan, är ett stort underkännande av hans eget värvande. Det är bara ett av många exempel på hur han inte lyckas bra med de lilla pengarna som han trots allt har till sitt förfogande.

Som tränare har Bengtsson också spårat ur totalt, det är korpen-nivå på hans kritik mot domarna efter matcherna. Det får uppenbarligen laget att tappa fokus ibland också, som vid Sandvikens 1-0-mål senast. Det går inte att ha en tränare som agerar så fullständigt oprofessionellt i match efter match.

Gefle spelade väldigt underhållande under Kenneth Rosén, men oklart vad det har att göra med Bengtsson? Gefle spelade statiskt 4-4-2 på 90-talet, men det gjorde ju alla. Gefle spelade till synes defensivt under Pelle Olsson när man var en miniklubb i Allsvenskan, det var uppenbarligen framgångsrikt då, skulle dock säga att man spelade extremt rakt anfallsspel med få passningar till avslut än att man spelade defensivt.
Kommentera