Fotboll

16627 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #2738228

Sv: Premier League
Rip Kirby:

” Premier League-klubbarna har gemensamt beslutat att stänga transferfönstret före säsongens start från och med 2025/26. Detta innebär att inga övergångar kommer att tillåtas efter att säsongen har börjat, vilket är en förändring från den nuvarande modellen där transferfönstret kan sträcka sig flera veckor in i säsongen.

**Bakgrund till beslutet:**
- **Påverkan på lagens dynamik:** Många klubbar har uttryckt missnöje med att spelare kan lämna eller tillkomma efter att säsongen redan har börjat. Detta har påverkat lagens taktiska upplägg och skapat osäkerhet under de första omgångarna, där lag kan tappa viktiga spelare eller värva sent och därmed inte få en stabil start.
- **Förenkling för tränarna:** Genom att stänga fönstret före första matchen kommer tränarna att veta exakt vilka spelare de har att arbeta med under hela säsongen, vilket gör det lättare att planera taktiskt och sportsligt. Denna förändring ska minska stressen och osäkerheten kring truppförändringar när matcherna redan är i gång.

**Tidslinje:**
Det nya regelverket kommer att träda i kraft till säsongen 2025/26. Beslutet är ett resultat av en överenskommelse mellan Premier League-klubbarna och stöds brett av ledare och tränare, även om vissa klubbar tidigare varit motvilliga till att införa en så tidig deadline.

**Liknande system i andra ligor:**
Flera andra europeiska ligor, som Serie A och La Liga, har övervägt liknande regler, men Premier League tar nu ledningen med detta initiativ. Målet är att minska störningarna under de första omgångarna och säkerställa att alla lag kan fokusera fullt ut från början utan att behöva tänka på ytterligare spelarköp eller försäljningar.

Denna förändring förväntas också minska spekulationerna och ryktena kring spelare under den inledande delen av säsongen, vilket kan skapa större lugn för både spelare och ledare. ”
Kommentera