Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #596205

Sv: Premier League
Då har ytterligare två matcher spelats och den första för dagen var Midlands-derbyt mellan de två större Birmingham-lagen. Något oväntat så var det Aston Villa som gick segrande ur den striden, inte helt oförtjänt men ett oavgjort resultat hade nog varit det lämpligaste, enligt en neutral åskådare. Villa-dödaren Dunn kom in en bit i andra och skapade en handfull farliga kvitteringschanser, men Aston Villa försvarade sig skickligt och kom kom undan med sin första seger mot Birmingham i Premier League.

Den andra matchen var den mellan två överaskningslag i årets PL, nämligen City hemma mot West Ham. West Ham har med tanke på att de slutade på plats nummer 6 i championchip ifjol verkligen imponerat i upptakten av PL. Matchen öppnade i ett högt tempo och det var City som höll i taktpinnen. Den tidigare kritiserade Kiki Musampa styrde och ställde på mittfältet och levererade bollar fram till Cole/Vassell i parti och minut, och man gick bara och väntade på när första City-målet skulle komma. Efter c:a 20 min kommer det då Musampa spelar bollen till Cole som snabbt hittar Vassell som enkelt bryter sig loss från markerande Repka och driver bollen in mot straffområdet, där stöter han på Ferdinand Junior, stannar upp, och klackar sedan bollen till den ditrusande Cole som retfullt enkelt placerar bollen i bortre krysset ur en besvärlig vinkel. Ett oerhört vackert mål och en självklar kandidat till årets dito. Sedan fortsätter City trumma på men tar bara med sig 1 mål i halvlek. I andra lugnar spelet ner sig en aning men det är fortfarande City som styr allt, West Ham kommer upp i några ströanfall men det reds för det mesta ut av ett välspelande City-försvar. City utökar även sin ledning efter att bollen hittar ut till Musampa på vänsterkanten efter slarv i WH-försvaret, Musampa avfyrar vänstersläggan och Carrol kan inte alls hålla bollen, som dimper ned vid Coles fötter och han behöver bara peta in den i det vidöppna målet. West Ham får lite nerv i matchen när man genom kvalhjälten Bobby Zamora reducerar på stopptid men man mäktar inte med att skapa några ytterligare farligheter. Matchen slutar följdaktligen 2-1 till City som tar en mycket välförtjänt seger efter att ha uppvisat det bästa spelet på säsongen. Statistiken bekräftar detta, City skjuter 17 skott på mål, West Ham 3.

Tar man en titt i tabellen så kan man konstatera att det är London och Manchester som dominerar Premier League, de nio högst placerade lagen är antingen från London eller Manchester-området. Fotbollsstäderna Liverpool och Birmingham har det betydligt tyngre, med sina bästa lag placerade på 12e resp 14e plats. Nordöstra England imponerar inte heller, Sunderland på näst sista plats är kanske ingen överraskning men Newcastle är definitivt en besvikelse på plats 13.
Kommentera